ABD vatandaşlarına 15 Temmuz uyarısı

ABD Büyükelçiliği, Türkiye gelecek ve Türkiye'de bulunan vatandaşları için güvenlik mesajı yayınladı. ABD vatandaşlarının 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde gerçekleşecek gösteri ve etkinliklerden uzak durmaları istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşları için güvenlik uyarısı yayınladı. ABD vatandaşlarının 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yapılacak etkinliklerden uzak durmaları istendi. Uyarı mesajında, barışçıl gösterilerin bile şiddete dönüşme riski taşıdığı iddia edildi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'ne ait internet sitesinden, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle "güvenlik mesajı" yayınladı. Ankara'da ve İstanbul'da anma törenleri gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, Türk makamlarının tüm etkinliklerin saat ve yerlerinin de yer aldığı bir listenin yayınladığı belirtildi.

ABD vatandaşlarından yerel haberleri takip etmeleri istendi. Türkiye'ye seyahat edecek ya da Türkiye'de bulanan ABD vatandaşlarına "dikkatli olmaları, gösterilerden uzak durmaları" çağrısı yapıldı. Açıklamada, "Barışçıl gösteriler bile şiddet ve çatışmaya dönüşülebilir" denildi. (DIŞ HABERLER)