15 Temmuz anmasında Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü etkinlikleri başladı. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin mezarları ziyaret edilirken, Midyat'ta 3 dilde mevlit okutuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, darbe girişimi sırasından hayatını kaybedenlerin mezarları ziyaret edildi. Ziyaretlerde bakanlar ve milletvekilleri de yer alırdı. Mardin'in Midyat ilçesinde düzenlenen anma programında Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da darbecilerin açtığı ateşte yaşamlarını yitiren Erol Olçak ile oğlu Abdullah Tayyip Olçak'ın mezarlarını ziyaret etti. AK Parti'nin kuruluş çalışmalarında da yer alan Erol Olçak, partinin seçim kampanyalarını yönetmişti.

recep-tayyip-erdogan-erol-olcak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Mezarlığı’nda düzenlenen anma programına katıldı. Anmada Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da yer aldı.

Soylu ve beraberindekiler, Gölbaşı’nda Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda hayatlarını kaybeden polislerin mezarlarına kırmızı gül bıraktı.

BOZDAĞ: ADALETİ İSTİSMAR YÜRÜYÜŞÜ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, Yozgat’ta düzenlenen anmaya katıldı. Bozdağ, daha sonra Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen "Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisini gezdi.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, “Artık bir şey kesindir. Türkiye'de bundan sonra kim ne maksatla olursa olsun millete rağmen bir icraat yapabilme imkanı yoktur. Türkiye'de 15 Temmuz bir milat olmuştur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Adalet Yürüyüşü'nü de eleştiren Bozdağ, “Bu yürüyüş de esasında adaleti istismar yürüyüşüdür, bir hakkın kötüye kullanılmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu burada yeni bir şey söylememiştir. Bu güne kadar söylediklerini toplu bir şekilde tekrar etmiştir” diye konuştu.

15 Temmuz anma etkinlikleri başladı15 Temmuz anma etkinlikleri başladı

'KONTROLLÜ DARBE DİYEREK HATA YAPANLAR VAR'

Erzurum'a giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda hayatını kaybeden polis Yakup Sürücü'nün, Pasinler ilçesindeki mezarını ziyaret etti. Akdağ ve beraberindekiler, şehit Yakup Sürücü'nün kabrine çiçek bıraktı ve dua etti.

recep-akdag-15-temmuz-anma

Daha sonra Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret eden Akdağ, burada yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" iddiasını eleştirdi. Akdağ, şunları söyledi:

"Bu hain darbe teşebbüsüne 'kontrollü darbe' diyerek tarihi bir hata yapanlar var. Tabi ki biz bunu asla kabul etmiyoruz. O şehitlerimiz de bizde bunları yaşayan insanlar olarak acısını aileleri ile birlikte hisseden insanlar olarak asla kabul edemeyiz. Ancak tarih de bunu affetmez. 249 şehidimiz, 2 bin 193 gazimizin içlerinde çok ağır yaralılar var. Hala hastanelerde ameliyat olanlar var. Bu kardeşlerimizin hatırasına saygısızlık olur. Biz dolayısıyla 15 Temmuz'u ne kendimiz unutuyoruz ne de unutulmasına müsaade edeceğiz. 15 Temmuz, Türk milletinin çok ağır bir gecede çok ağır kara bulutların çöktüğü bir gecede yeniden dirilişinin adıdır."

3 DİLDE MEVLİT OKUTULDU

Darbecilerin, Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yönelik saldırısında yaşamını yitiren özel harekat polisi Velit Bekdaş'ın, Mardin'in Midyat ilçesindeki mezarı ziyaret edildi.

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman'ın çok sayıda kişinin katımıyla yapılan anma programında, dualar okundu.

Daha sonra Kaymakam Tekin ve beraberindekiler, Hacı İsa Cengiz Camisi'nde düzenlenen mevlit programına katıldı. İlçe Müftülüğü tarafından darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit okutuldu.

Şırnak Valiliği tarafından anma programı kapsamında da Kürtçe mevlit okutuldu. (DHA)