Adalet Yürüyüşü'nden Adalet Manifestosu çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nde son 3 kilometreyi tek başına yürüdü. Kılıçdaroğlu sonrasında yapılacak mitingde Adalet Manifestosu'nu açıklayacak. Adalet Mitingi'ne Ankara'dan 265, İzmir'den 200, Bursa'dan 80 ve Eskişehir'den 76 otobüs geldi. Mitinge Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara’da başlattığı Adalet Yürüyüşü’nde sona gelindi. Ankara’dan İstanbul’a toplam 417 kilometre katedilen yürüyüşün Dragos-Maltepe miting alanına giden son 3 kilometresini CHP lideri tek başına yürüdü.

Konakladığı Dragos sahilinden saat 16.30’da yürümeye başlayan olan Kılıçdaroğlu, yürüyüşün son gününü merakla beklenen konuşmasını hazırlamaya ayırdı. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun konuşması 3 bölümden oluşacak.

NEDEN YÜRÜDÜĞÜNÜ ANLATACAK

İlk bölümde 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL süreci başta olmak üzere son aylarda artan adaletsizlikler örnekleriyle anlatılacak. Bu çerçevede tutuklu milletvekilleri, gazeteciler, KHK ihraçlarına dikkat çekilecek. İkinci bölümde Meclis'in işlevsiz hale getirildiğine dikkat çekilerek neden yüründüğü anlatılacak. Son bölümde de adaletsizliği tüm topluma ve dünyaya duyurmak için yapılan yürüyüş sonrası atılacak adımların işaretleri verilecek.

ADALET MANİFESTOSU

CHP yöneticileri Kılıçdaroğlu'nun mitingde yapacağı konuşmanın "Adalet manifestosu" veya "Adalet beyannamesi" olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Konuşmanın akademik dilden uzak, duygulara hitap eden bir konuşma olması bekleniyor.

adalett

TEK PANKART OLACAK

Mitingde adalet yazılı dövizler, Atatürk posteri ve Türk bayrağı dışında, bayrak, afiş ve flamaya izin verilmedi. CHP’nin altı ok amblemi dahil hiçbir siyasi bayrak da miting alanına alınmadı.

PARTİ, KURUM KATILIM ANONSU YAPILAMAYACAK

Miting komitesinin aldığı karara göre mitinge katılacak siyasi parti, oluşum, sivil toplum örgütleri, dernekler, sanatçılar da anons edilmeyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilirken yürüyüş boyunca olduğu gibi genel başkanlığına vurgu yapılmadan sadece ismiyle anons edilecek.

GELİN VE DAMAT YÜRÜYÜŞTE

Maltepe meydanında saat 18.00 de başlayacak miting öncesi çok sayıda vatandaş yürüyüşe başladı. Yürüyüşe destek verenler içinde gelin ve damat da vardı.

gelin

TEMİZLİK İŞÇİLERİ HAZIR

Adalet yürüyüşünün temizlik görevlileri de miting için hazır.

adaletisci

'TÜRKİYE'DE HER ŞEY FARKLI OLACAK'

23 gün yürüyen eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de miting alanına gitmek için yola çıktı. Sezer miting öncesi Gazete Duvar'a konuştu:

"İnsan haklarının, demokrasinin ve adaletin geriye gidişinin çok belirginleştiği şu günlerde bu geriye gidişi önlemek için çok önemli barışçıl bir eylem. Öyle sanıyorum ki önümüzdeki günlerde Türkiye'yi yönetenler de belli adımları atarken dikkat etmek zorunda kalacaklar. Ama esas önemli olan Türkiye'de bugün iktidar istediğini yapar psikolojisinin yıkılmak zorunda olduğu. Bu yıkılıştan itibaren Türkiye'de her şey farklı olacak"

'ADALET SERGİSİ AÇILDI'

sergii

Adalet Yürüyüşü'nün konakladığı Dragos'da adalet yürüyüşü sergisi açıldı.