Selma Irmak'ın duruşması 8 Eylül'e ertelendi

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kürtçe savunma yapan ve "Ayrışma değil Kürt ve Türklerin ittifakı ile ilerleme sağlanabilir" diyen Irmak'ın tutukluluk haline devam kararı verildi. 

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın tutuklu bulunduğu davanın duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkeme'sinde görüldü. Irmak, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden SEGBİS ile savunma yaptı. Duruşmayı HDP'li milletvekilleri Meral Danış Beştaş, İmam Taşçıer, Ziya Pir, Nihat Doğan, Leyla Birlik ile HDP il yöneticileri izledi.

KÜRTÇE SAVUNMA YAPTI

Duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden SEGBİS ile katılan Selma Irmak Kürtçe savunma yaptı. "Kürt sorunu mahkemelerde çözülmez" diyen Irmak'ın savunmasından satır başları şöyle:

"Kürt sorunu bugüne kadar demokrasi yokluğundan çözülememiştir. Biz bu ülkenin düşmanı değiliz. Düşman hukuku uygulanmamalıdır. Kürt sorunu diyalog ve siyasetle çözülür. Yargılamalar ile sonuç alınmak istenirse çözüm olmaz. Kürt sorunu Mahkemelerde çözülmez. Sorun siyasidir ve siyasi alanda çözülebilir.Siyasetimiz Yargı ile cezalandırılmak isteniyor. Yargılama sanal şekilde devam ediyor. Siyasi sorunlar yargı önünde çarpık şekilde devam ediyor. Milletvekillerinin tutukluluğu ülkeye fayda getirmez. Ayrışma ile değil, Kürt ve Türklerin ittifakı ile ilerleme sağlanabilir."

DURUŞMA 8 EYLÜL'E ERTELENDİ

Selma Irmak'ın savunmasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Kısa bir aranın ardından mahkeme, Selma Irmak'ın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 8 Eylül'de görülmesine karar verdi.