John Bass: Hükümet, ABD'nin hatalarına düşmesin

ABD Büyükelçisi Bass, ABD'nin adaleti getirmekte acele ederek ve "terörü" yanlış tanımlayarak hatalar yaptığını söyledi. Bass, 15 Temmuz darbe girişimiyle mücadelede ABD'nin hatalarına düşülmemesi konusunda hükümeti uyardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Bağımsızlık Günü Resepsiyonu, İstanbul'da bir otelde yapıldı. Resepsiyonda konuşan ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass, 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadeleyi desteklediklerini belirtti. Bass, hükümeti ABD'nin yaptığı hatalara düşmeme konusunda uyardı.

Konuşmasında ABD'nin 241'inci bağımsızlık günü kutlamalarına katılan Türkiye vatandaşlarına teşekkür eden Büyükelçi John Bass, "Birlikte çalıştığımız zaman hep daha güçlüyüz" dedi.

'ZORLU BİR YIL GEÇTİ'

Bass ardından sözü 15 Temmuz darbe girişimine getirerek, "Maalesef geçen yıl 15 Temmuz'daki korkunç olaylardan sadece birkaç gün önce bir araya gelmemizden bu yana zorlu bir yıl geçti" diye konuştu.

'HÜKÜMETİN ÇABALARINA DESTEK VERİYORUZ'

Bass, geçen yıl Türkiye'de şiddet nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyip, "Bir yıl önceki korkunç olayların sorumlularını adalet önüne çıkarmak isteyen Türkiye hükümetinin çabalarına destek veriyoruz" dedi.

Çabaları desteklemekle beraber temel haklar ve hukukun üstünlüğünün ihlal edilmemesi konusunda uyarısı yaptı. Bass, ABD'nin geçmişte adaleti getirmekte acele ederek ve terörü yanlış tanımlamakla hatalar yaptığını söyledi ve hükümeti bu konuda uyardı.

resepsiyon-muzik

Aralarında ABD, Türk, Fransız, Çek ve Suriyelilerin bulunduğu Country for Syria grubu, sığınmacılar yararına konser verdi.

Resepsiyona İstanbul Valisi Vasip Şahin, azınlık cemaati temsilcileri, ressam Bedri Baykam, oyuncu Wilma Elles, gazeteci Uğur Dündar, mimar Korhan Gümüş, yazar ve sanat eleştirmeni Hasan Bülent Kahraman ve işadamı Cem Hakko da katıldı. (HABER MERKEZİ) 

resepsiyon-2