Başbakan Yıldırım: AP raporu hükümsüzdür

Başbakan Binali Yıldırım, AP'nin kararına tepki Türkiye kararına tepki gösterdi. Yıldırım, raporum hükümsüz olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile ilişkilerin askıya alınmasını tavsiye eden kararını değerlendirdi. Yıldırım, "Bu rapor hükümsüzdür" diye konuştu. Yıldırım parlamentoların böyle kararlar alabileceğini önemli olanın Avrupa ülkelerini yönetenlerin kararı olduğunu belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, "Trafikte %100 Yaşam Projesi" açılış programının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. AP'nin Türkiye'yle ilişkilerin askıya alınması yönündeki kararını hakkında konuşan Yıldırım, Türkiye'nin alternatifsiz olmadığını söyledi.

Yıldırım, "AB bir kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bunu suretle ortadan kaldırılması ilişiklerin müspet yönde ilerlemesi şarttır. Türkiye’nin her zaman seçeneği vardır. Gidecek bir başka yolu da vardır. Alternatifsiz değildir" dedi.

AB yönetiminin ve ülkelerin liderlerinin kararlarının bağlayıcı olduğunu belirten Yıldırım, "AB bir kafa karışıklığından vazgeçsin. Türkiye ile gelecek ilişkilerini daha sağlıklı bir zeminde yürütmesi için bugün bütün şartlar mevcuttur. Son bir yılda yaşadığımız iniş çıkışlar artık geride kalmıştır" ifadelerini kullandı.