9 insan hakları savunucusu gözaltına alındı

Bir toplantı için Büyükada'da bulunan insan hakları kurumlarının temsilcileri gözaltına alındı. "Kısıtlılık" gerekçesiyle avukatlara herhangi bir bilgi verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da yapılan bir toplantıya katılan insan hakları savunucuları, gözaltına alındı. Dosyada kısıtlama kararı olduğunu söyleyen polisler, avukatlara ve ailelere bilgi vermedi.

Cumhuriyet gazetesinden Kemal Göktaş'ın haberine göre, insan hakları kurumlarının temsilcileri, insan hakları savunucularının korunması programı kapsamında yapılan toplantılara katılmak için Büyükada’da bir otelde kalıyorlardı. Dün, ihbar olduğunu söyleyen polisler toplantının yapıldığı otele gitti ve toplu gözaltı işlemi yaptı.

Yurttaşlar Derneği’nden Nalan Erkem, Kadın Koalisyonu’ndan İlknur Üstün, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Veli Acı, İnsan Hakları Gündemi Derneği’nden Günal Kurşun, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nden Nejat Taştan, Yurttaşlar Derneği’nden Özlem Dalkıran, eski Mazlum Der'li aktivist Şeyhmus Özbekli ile toplantılara moderatörlük yapan Ali Garawi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların yakınlarına ve avukatlarına haber verilmezken, olay akşam saatlerinde tesadüfen öğrenildi.

Büyükada’da Polis Merkezi’nde tutulan insan hakları savunucularının neyle suçlandıkları ve ne kadar süre gözaltında kalacakları bilinmiyor.