Ege Denizi'nde 'bot dalaşı'

Ege Denizi'nde seyreden Türk bayraklı gemilere 3 Yunan sahil güvenlik botu yaklaşmak istedi. Türk sahil güvenlik botlarının engellemesi üzerine, Yunan botları kendi karasularına çekildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ege Denizi'nde Türk bayraklı ACT isimli yük gemisine ateş açılmasın ardından sahil güvenlik botları gemilere eşlik etti. Bodrum'un Akyarlar ve Turgutreis açıklarındaki seyreden Türk bayraklı gemilere yaklaşmak isteyen 3 Yunan sahil güvenlik botuna, sahil güvelik ekipleri engel oldu.

Dün Yunanistan'ın Rodos Adası yakınlarında, Türk bayraklı ACT isimli kuru yük gemisine Yunan sahil güvenlik botundan ateş açıldı. Olayın ardından Türkiye, Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçeleri ile Aydın'ın Kuşadası arasındaki bölgede sahil güvenlik devriyelerini arttırıldı.

Bodrum'un Akyarlar ve Turgutreis açıklarındaki seyreden Türk bayraklı gemi ve tankerlere Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos), Psemiros ve İstanköy (Kos) adalarından gelen 3 Yunan sahil güvenlik botu yanaşmak istedi. Türk sahil güvelik botları ise duruma engel oldu.

Turgutreis açıklarındaki Çatal Ada ve Topan Ada bölgesinde, devriye gezen 302 ve 703 nolu Türk botları, gemilere eşlik etti. Bunun üzerine Yunan botları İstanköy ve Psemiros adası önlerine çekildi.

Gemilerin geçişlerini kendi sularından izleyen Yunan botları, yaklaşık 3 saat sonra geldikleri limana geri döndü. (MUĞLA/DHA)

Yunan sahil güvenlik botu Yunan sahil güvenlik botu