Çevrecilerden Adalet Mitingi uyarısı!

Maltepe Forumu, 9 Temmuz'da düzenlenecek Adalet Mitingi'nin dolgu alanda yapılmasının 'ranta dayalı çevre politikalarını meşrulaştıracağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’nin İstanbul Maltepe’deki dolgu alanda yapacağı 'Adalet Mitingi'ne çevrecilerden 'uyarı' geldi. Maltepe Forumu, “Dolgu alanının Adalet Mitingi için kullanılması ranta dayalı çevre politikalarını meşrulaştıracaktır” açıklaması yaptı.

Maltepe’deki kıyı dolgusuna karşı kurulan Maltepe Forumu, rant adına çevre katliamına karşı duran ve bunun için imza veren 15 bin kişi adına bu açıklamanın yapıldığını belirterek şunları ifade etti: “Hukuksal hiçbir dayanağı olmadan Nisan 2012 tarihinde Maltepe sahilinde başlayan dolgu çalışmaları, bilimsel teknik ve katılımcı süreçler göz ardı edilerek sürdü, hukuksal olarak hak arama girişimleri, protestolar sonucu değiştirilmedi, 1 milyon metrekareden fazla bir alan dolduruldu. Bizler, meslek odaları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve tüm duyarlı çevrelerle birlikte, hukuk ve bilim hiçe sayılarak doldurulan bu alanların 'adalet' yürüyüşü adıyla düzenlenen ve kamuoyundan destek gören bir etkinliğin sonlandırılacağı miting için kullanılmasının, ranta dayalı çevre katliamı politikalarını meşrulaştıracağını düşünmekteyiz. Bizler, KHK’lar süreciyle haksız işten çıkarmalar, hukuksuz tutuklamalar, doğa ve çevre katliamları karşısında 'herkes ve her şey için adalet' gerekliliği inancıyla, yapılacak olan miting için Maltepe Dolgu Alanı'nın seçilmesi kararının karşısında olduğumuzu belirtiyor ve bu kararı kamuoyunun değerlendirmesine sunuyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler çevre miting Maltepe