Suriyeli çocuk korkudan yaşamını yitirdi

Suriye'de başlayan krizin ardından ülkesinden kaçarak Gaziantep'e göç eden Suriyeli Bilal Hacı Halef epilepsi nöbeti geçirdi. Hırsızların havaya ateş etmesiyle korkudan nöbet geçiren Halef kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'te 2 kişi, girdikleri bir işyerinden 10 lira değerindeki yüzüğü çaldı ve peşlerinden gelen işyeri sahibini korkutmak için havaya ateş etti. Bu sırada yürüyerek evine giden ve epilepsi hastası olduğu belirtilen Suriyeli Bilal Hacı Halef’in korkudan nöbet geçirip yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

Gümüş takı ve saat satan Suriyeli Fayat Sakkar’ın işyerine gelen 2 kişi, saat alacaklarını söyledi. Saatleri inceleyen 2 şüpheli iddiaya göre daha sonra 10 lira değerindeki bir gümüş yüzüğü parasını ödemeden alıp dışarı çıktı. İşyeri sahibi ve arkadaşları parasını ödemeden kaçan şüphelilerin peşine düştü.

EPİLEPSİ HASTASI ÇOCUK YERE YIĞILDI

Şüphelilerden 50 yaşındaki Ali G., yanındaki kuru sıkından havaya ateş ederek kendilerini takip edenleri korkutmak istedi. Bu sırada sokaktan yürüyerek evine giden epilepsi hastası Bilal Hacı Halef, silah sesini duyunca korkarak epilepsi nöbeti geçirdi. Yere yığılan çocuk, durumu fark edenlerin çağırdığı ambulansla özel bir hastaneye götürüldü. Ancak, doktorların müdahalelerine rağmen Bilal Hacı Halef,yaşamını yitirdi. Halef’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Polis, olaydan kısa süre sonra şüphelilerden Ali G.’yi suç aleti tabancayla yakaladı. Ali G.’nin sorgulanmasına başlanırken, polis kaçan ikinci şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

Olay, sokakta bulunan işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde şüphelilerin işyerine girmesi ve kaçarken silah çekmeleri yer alıyor. Halef’in yaşamını yitirdiği apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarında ise, çocuğun silah sesini duymasının ardından göğsünü tutarak yere yığıldığı görülüyor.