İbrahim Kalın: Erdoğan 15 Temmuz yürüyüşüne katılacak

İbrahim Kalın, Bakanlar Kurulu sonrası konuştu. 15 Temmuz programına dair bilgi veren Kalın "Erdoğan demokrasi nöbetine katılacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. 15 Temmuz anma programına ilişkin konuşan Kalın "15 Temmuz'un birinci yılında İstanbul ve Ankara'da yapılan anıtlar açılacak. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece demokrasi nöbeti süreci başlayacak. 15 Temmuz Demokrasi Yürüyüşü yapılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan da yürüyüşe katılacak" dedi.

'KARŞILIK VERİRİZ'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Afrin veya başka bir yerden herhangi bir saldırı gelmesi durumunda Türkiye'nin buna misliyle karşılık vereceğini belirtti.

Kalın, Katar kirizinde önümüzdeki birkaç günün kritik olduğunu ifade etti konuşmasını şöyle sürdürdü; "Katar'a yönelik ambargonunun vatandaşları kötü engellemesinin ardından hemen adım attık, gıda yardımı yaptık. Sayın Trump'la bu konuyu etraflı şekilde ele aldılar. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuda Trump'a çağrıda bulundu. Bizim amacımız müzakere yoluyla çözülmesi. Bir süre verilmişti 10 günlük, Katar tarafı da buna cevap verdi, veriyor. Bu önümüzdeki birkaç gün kritik. Bizim temennimiz bu konuların bir an önce çözülmesi. Katar'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği vurgulamalıyız. Örneğin Türk Üssü'nün gündeme getirilmesi; bu daha önce yapılan bir anlaşmadır. Bu bölgenin de güvenliğini sağlamaktır. Bu hassas süreçte Türk ve Arap medya kuruluşlarına da büyük görev düşüyor"

Sözcünün konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde;

AKIL TUTULMASI YAŞIYOR: Bir kriz varsa bunu kimin yarattığına bakmak lazım. Cumhurbaşkanımızın gündemi G-20 zirvesine katılmak. Biz 2015 senesinde G-20 zirvesine yaptığımızda mülteci meselesini de G-20 zirvesine alalım demiştik. Ve bu konu gündeme girmişti. Şu anda memnuniyetle görüyoruz aynı konu Almanya'da ele alınacak. Öncelikli olarak Almanya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Almanya'daki vatandaşlarımızla, Cumhurbaşkanımızın gönül bağı çok kuvvetli. Bu konu üzerinden Almanya'da bir iç siyaset haline getirilmesi ve Erdoğan düşmanlığı yaratılması bir akıl tutulmasıdır. Alman seçimleri yaklaşırken sürekli Cumhurbaşkanı'na saldırmak ancak Avrupa'nın siyasi ufkunun ne kadar daraldığını gösterir.

YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ: Önlemler alınmaya devam ediyor. Milletin gündemi 15 Temmuz'un kahramanlık ruhunu yaşatmaktır. Bütün dünyaya bu demokrasi dersini milletin nasıl verdiğini göstermektir. Bu gündemle yürümeye devam edeceğiz."(HABER MERKEZİ)

VATANDAŞLARIMIZ SOKAKTA OLACAK: 15 Temmuz haftası anma programları 11-16 Temmuz'da yapılacak. Süre içerisinde Cumhurbaşkanımızın katılacağı birçok program olacak. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu programın detaylarını sizlerle paylaşacağız. Ayrıca, 15 Temmuz haftası etkinlikleri ile ilgili görsel, sözlü materyallerin de olacağı web siteleri olacak. O gece, zannediyorum, bütün vatandaşlarımız sokaklarda olacaklardır. O kutlu nöbeti hep birlikte gerçekleştireceklerdir. Özellikle yurt dışında bu çalışmaların yapılması önem arzediyor. Biz bunu yaşadık, yabancılar bu şiddetin boyutunu ne kadar kavrayabildiler.