Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a kınama

Dışişleri Bakanlığı, Türk gemisine ateş açılması hakkında açıklamada yaptı. Açıklamada, "Yunan makamlarının insan yaşamını hiçe sayan ölçüsüz hareketini kuvvetle kınıyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, M/V ACT adlı kuruyük gemisine, Yunan sahil güvenlik botu tarafından ateş açılmasına hakkında açıklama yaptı.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, gemiye ateş açan Yunan makamlarının insan hayatını hiçe saydığı belirtildi. Açıklamada, "Yunan makamlarının en temel hak olan insan yaşamını hiçe sayan ölçüsüz hareketini kuvvetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı. Açıklamanın tamamı şöyle:

Ege Denizi'nde, Türk gemisine ateş açıldıEge Denizi'nde, Türk gemisine ateş açıldı

''İskenderun Limanı'ndan İzmit Limanı'na hareket halindeki Türk bayraklı M/V ACT adlı kuru yük gemisine Rodos Adası açıklarında seyir halindeyken Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından ateş açıldığı öğrenilmiştir.

İki Türk limanı arasında yük taşıyan ticari ve dolayısıyla silahsız bir gemiye hangi sebeple olursa olsun ateş açılmasının hiçbir şekilde izahı yoktur. Tek tesellimiz hadisede can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiş olmasıdır.

Bu menfur olayda Yunan makamlarının en temel hak olan insan yaşamını hiçe sayan ölçüsüz hareketini kuvvetle kınıyor ve benzeri bir olayın bir daha tekrarlanmaması beklentimizi uluslararası kamuoyuyla paylaşmayı gerekli buluyoruz'' ifadeleri yer aldı. (ANKARA/DHA)