Veli Saçılık ve Acun Karadağ'ın cevaplanmayan soruları

Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum' eylemini 230 günü aşkın süredir devam ettiren öğretmen Acun Karadağ ve sosyolog Veli Saçılık bugüne kadar cevap alamadıkları sorularını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi'ndeki 'işimi geri istiyorum' eylemi devam ediyor. Açlık grevinde 115 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmalarının ardından Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı çevresi bariyerlerle kapatılmıştı. Polisin sık sık göstericileri gaz ve plastik mermilerle dağıtsa da Veli Saçılık ve Acun Karadağ her gün saat 13.30 ve 18.00'da eylemlerine devam ediyor.

'İNSAN HAKLARI HEYKELİNİN SUÇU NE?'

OHAL sürecinde FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle işlerinden ihraç edildiklerini ve bugüne dek yönelttikleri hiçbir sorunun cevabını alamadıklarını belirten Veli Saçılık yanıtlanmasını beklediği soruları şöyle sıraladı:

-İçişleri Bakanı Nuriye ve Semih için destek veren kişilere 'istihbaratımıza güvenmiyor musunuz' demiş. Madem siz neden istihbaratınıza güvenmiyorsunuz da darbeyi eniştenizden haber alıyorsunuz?

-Annemi yerde sürükleyen ve bana plastik mermi sıkan polisler hakkında ne gibi işlemler yaptınız?

-İnsan Hakları heykelinin suçu nedir?

- Öğlen yaptığımız açıklamaya saldırıyorsunuz, akşam yaptığımıza saldırmıyorsunuz. Sizlerin yasalarınız sabah ve akşam olmak üzere değişiyor mu?

-Nuriye ve Semih açlık grevinde yemek yiyorsa neden cezaevinde fotoğraf çekilmesi yasaklanıyor, doktorlarla görüşmesine izin verilmiyor?

- Bizi işimizden ekmeğimizden etmek için elinizde ne gibi deliller var, bunları ne için açıklamıyorsunuz?

'MAHKEME YERİNE NEDEN KOMİSYON AÇTINIZ?'

25 yıldır öğretmenlik yapan ve KHK ile ihraç edilmesinin ardından Yüksel Caddesi'nde eyleme başlayan Acun Karadağ "Mahkemeleri açmak yerine neden komisyon açtınız, mahkemelere güvenmiyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Mahkemeler tarafından yargılanmak istediklerini ve komisyona başvurulmasına karşı olduğunu belirten Karadağ, "Bu komisyona başvurmak, onu meşrulaştırmaktır" diyerek cevabını alamadığı şu soruları şöyle sıraladı:

- Bize savunma hakkı tanınmadan bizleri neden işten attınız?

-Nuriye ve Semih 115 gündür açlık grevindeler vicdanınız rahat mı? Bunu halka açıklayın, 'ölsünler' diyebiliyor musunuz?

-Mahkemeleri açmak yerine neden komisyon açtınız, mahkemelere güvenmiyor musunuz? Mahkemelerin bizleri haklı bulmasından mı korkuyorsunuz?

- Nuriye ve Semih kaç gün orada oturdular, herkesin haberi vardı. Neden ilk günlerde değil de açlık grevinin 75'inci gününde tutukladınız? Defalarca gözaltına alındılar ama tutuklanmadılar? O gün mü terörist oldular?