Mimarlar Odası'ndan Ulus Projesi haberlerine tepki

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Ulus Meydanı 1920’lere dönecek başlıklı” habere ilişkin açıklama yaparak tepki gösterdi. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Ulus’taki yıkım süreci ve 1920'lere döneceğiz yaklaşımı akıl dışıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi bazı yayın organlarında yer alan "Ulus Meydanı 1920'lere dönecek başlıklı" haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Ulus'ta yapılacak yıkım planı iddiaları için "Ulus için her ne planlıyorsanız planlayın hukukun karşısında adil olmadığınız, süren davalarımız, iptal edilen planlarımızla ortadadır" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Haberlere konu olan projelerin Ulus'taki Atatürk Anıtı ve Zafer Anıtı'nın hedef alındığını belirten Candan "Ulus’taki yıkım senaryolarını bir bütünlük içerisinde ele aldığımızda karşımıza yaşam alanlarımızın nasıl karanlık bir sürece doğru gittiği görülecektir" dedi. Ulus’taki yıkım senaryolarının Cumhuriyet'le mekansal hesaplaşmanın bir uzantısı olduğunu ifade eden Candan, "Asıl hedef laik, demokratik, çağdaş bilimsel yaşantımızdır" diye konuştu.

'ULUS'TAN ELLERİNİ ÇEKMELERİ GEREKİYOR'

Açıklamasında Ulus'un tarihi değerleri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Candan şunları aktardı: "Roma Yolu'nun nasıl içler acısı bir durumda olduğuna herkes şahit iken, Ulus'un gerçek potansiyeli aynı amanda dünyanın potansiyeli iken, bütün bunları idrak edemeyen yöneticilerin, Ulus'tan ellerini çekmeleri gerekiyor. Zira potansiyelleri ve bilim dışı yaklaşımları bunu algılamaya zor yeter. Bir şey yapmak istiyorlarsa, ilk yapacakları şey istifa olmalı."