Adalet Yürüyüşü'ne gazetecilerden destek

Adalet Yürüyüşü'nün 16'ncı gününe gazeteci örgütleri de katıldı. Gazeteciler 9 Temmuz Maltepe mitingine de katılacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

SAKARYA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nde 16'ncı gün tamamlandı. Aşırı sıcak nedeniyle en zor etap olarak nitelendirilen yürüyüşe hukukçular, gazeteciler, sendikalar ve sanatçılar katılarak destek verdi.

Adalet Yürüyüşü’nün 16'ncı gününde 16.5 kilometre yol katedildi. Sabah saatlerinde KESK yöneticilerinin katıldığı yürüyüşün öğleden sonraki bölümüne Kristal İş Sendikası temsilcileri katıldı. Yürüyüşün son etabında  7 ilin baro başkanı ve gazeteci örgütleri de yer aldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Basın Konseyi, Basın Enstitüsü Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Basın İş Sendikası, Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası, Haber sen, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin imzaladığı açıklamada, Türkiye'nin basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 155'inci sırada olmasının demokrasi, insan hak ve özgürlükleri açısından utanç verici olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Gazetecilik örgütleri olarak hukukun üstünlüğüne olan saygımız ve adalete olan inancımızla; tutuklu olan gazeteci meslektaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını ve yargılamaların hukuk esaslarına göre yapılmasını istiyoruz. Herkes iyi bilmelidir ki, gazetecilik suç değildir. Gazeteci örgütleri olarak Adalet Yürüyüşü'nde atılan her bir adımın ve yürünen her bir metrenin içinde olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

GAZETECİ ÖRGÜTLERİ MİTİNGE KATILACAK

"Gazetecilik Suç Değildir" yazılı tişört giyerek yürüyüşe katılan Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya ile Bursa temsilciliği yöneticileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kısa bir görüşme yaptı. Cezaevinde tutuklu tüm gazeteciler için bu yürüyüşün önem taşıdığını söyleyen Kızgınkaya, tutuklu gazetecilerin içeride olmasının halkın haber alma hakkının da tutuklu olması anlamına geldiğini söyledi.

Gazetecilerin “Sizinle beraber adalet adımları atmaktan onur duyuyoruz” sözlerine Kılıçdaroğlu da “Ben de gazetecilerle birlikte yürümekten onur duyuyorum” yanıtı verdi. Kızgınkaya, Adalet Yürüyüşü'nün sonunda 9 Temmuz'da Maltepe'de yapılacak mitinge tüm gazeteci örgütleri olarak katılacaklarını söyledi.

Adalet Yürüyüşü’ne katılanlar Sakarya Akyazı’ya bağlı Balballı mahallesinde konakladıktan sonra yoluna devam edecek. Ankara'dan başlayan yürüyüşte İstanbul'a yaklaşık 150 km kaldı.