Yüksel Caddesi'nde 'Arkadaşlarımız bir deri bir kemik kaldı' açıklaması

OHAL KHK'ları ile ihraç edilen kamu çalışanları Yüksel Caddesi'de açıklama yaptı. Polisin müdahale etmediği açıklama sonrası sosyolog Veli Saçılık, "Gaz atmadan, şiddet uygulamadan da eylem olabiliyormuş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen kamu çalışanlarının 'işimi geri istiyorum' eylemi 233'üncü gününde... Bodrum'da öğretmenlik yaptığı sırada ihraç edilen Engin Karataş da Yüksel Caddesi'ndeki açıklamaya katıldı.

Sosyal medya üzerinden 113 gündür açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya 'içeride yemek yiyorlar' yorumlarının yapıldığını belirten Veli Saçılık tepki gösterdi. Gülmen ve Özakça'nın hapishane içerisinde fotoğraflarının çekilmesinin yasaklanma sebebini soran Saçılık şöyle devam etti, "Nuriye ve Semih hocalarımızın sağlık durumu kötüdür. Bir deri bir kemik kaldı arkadaşlarımız. Siz onları 24 saat izliyorsunuz madem neden görüntüleri açıklamıyorsunuz? Uzun sürmesinin bir nedeni vardır. Arkadaşlarımız B1 vitamini kullanıyorlar. Daha önceki benzer eylemlerde de bunları söylemişlerdi sonra da ölümler gelmişti."

Açıklama sonrasında eyleme müdahale edilmediğine dikkat çeken Saçılık, "Demek gaz atmadan, şiddet uygulamadan da eylem olabiliyormuş" diye konuştu.