Ertuğrul Özkök: 111 imzacıya katılıyorum

111 yazar, aydın, sanatçı, milletvekili, avukat ve insan hakları savunucusu Nuriye Gülmen ve Semih Özakçaça için gazete ilanı verdi. Ertuğrul Özkök 111 imzacıya katıldığını, "Nuriye ve Semih ölmesin... Adalet bunu gerektirir..." sözleriyle ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 111 gündür açık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için aydın, sanatçı, milletvekili, avukat ve insan hakları savunucusu 111 isim Hürriyet, Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel gazetelerine ilan verdi.

Aralarında Akın Birdal, Aslı Erdoğan, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Barış Bıçakçı, Emrah Serbes, Ercan Kesal, Fatih Portakal, Ferzan Özpetek, Filiz Kerestecioğlu, Hayko Cepkin, Latife Tekin, Murathan Mungan, Müjde Ar, Menderes Samancılar, Özgür Mumcu, Özcan Alper, Rutkay Aziz, Selçuk Kozağaçlı, Şebnem Korur Fincancı, Türkan Elçi, Zülfü Livaneli ve Zuhal Olcay’ın da olduğu 111 isim “Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin” diyerek çağrıda bulundu.

'NURİYE VE SEMİH ÖLMESİN'

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök de, bugünkü yazısında bu bildiriye katıldığını açıkladı.

'O 111 İMZAYA KATILIYORUM'

Özkök köşesinde, "Nuriye ve Semih ölmesin... Adalet bunu gerektirir... 111 sanatçı, yazar, milletvekili, aydın... İsteseniz zorla bir araya getiremeyeceğiniz insanlar... Belki de yolları hiç kesişmemiş kişiler... Şu mübarek bayramın son günü bir araya gelmiş ve haykırıyor. KHK ile atıldıkları işlerine geri dönmek için açlık grevine giden akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın görevine dönmek için başlattıkları açlık grevine son vermeleri için işlerine iadesini istiyor... Bold harflerle yazıyorum bu çağrıyı... Bilelim ki bunlar suya yazılmış yazılar değildir... Kalır..." ifadelerinde bulundu.