Cumhuriyet davası için çağrı: Haberin var mı?

Cumhuriyet çalışanlarının duruşması 24 Temmuz'da. Dava öncesi kampanya başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -'Dışardaki Gazeteciler' 24 Temmuz sansürün kaldırılışının yıl dönümünde görülecek olan Cumhuriyet çalışanlarının davası öncesi sosyal medya kampanyası hazırladı.  #HaberinVarMı ve #GazetecilereÖzgürlük hashtag'i ile yapılan paylaşımlarda Çağlayan'daki görülecek davaya çağrı yapıldı.

Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın tutuksuz yargılamanın esas olması gerektiğini savundukları konuşmalarını hatırlatarak "Biz de öyle düşünüyoruz. Gazetecilere özgürlük" dedi.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİNİ HATIRLATTILAR

#HaberinVarMı ve #GazetecilereÖzgürlük hastage ile paylaşılan videolarda Cumhurbaşkanının “Bu gazetecidir, bu ne bilim bir siyasidir... Kim olursa olsun, yani bu insanların tutuksuz yargılanmaları mümkünken niçin illada bir tutuklu yargılanma süreci yapılıyor” sözleri hatırlatıldı. Cumhurbaşkanının “Adeta kaçması söz konusu dahi edilemeyecek olan insanlarla alakalı bir tutuksuz yargılama mekanizmasını çalıştırmakta fayda olacağı inancımı daha önce zaten söyledim. Bu konudaki düşüncem yine aynıdır” sözlerini söylediği televizyon programından bir kesitin paylaşıldığı video gazeteciler “Biz de öyle düşünüyoruz” diyerek paylaştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da “İnşallah bütün yargılamalarda, tabii istisnalar hariç olmak üzere, yargılamaların tutuksuz yapılması esastır. Tutuksuz yargılamalar daha doğru bir yargılama ortaya koyabilir” sözlerinin hatırlatıldığı videolarda gazetecilere özgürlük talep edildi.

Yapılan kampanya başlar başlamaz TT’de 1. sıraya yükseldi.