Yüksel'de biber gazı ve polis tekmesi

Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum' eylemini sürdüren kamu çalışanlarının açıklamalarının ardından başlattıkları 'oturma eylemi'ni polis dağıttı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi'nde sürdürdüğü 'işimi geri istiyorum' eylemine polis müdahale etti. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın 111 gündür sürdürdüğü açlık grevine destek olmak amacıyla başlatılan oturma eylemi sırasında polis eylemcileri alandan uzaklaştırmak istedi. Yerlerde sürüklenerek Karanfil Sokak'tan uzaklaştırılan eylemcilere biber gazı ile müdahale edildi.

yuksel2

'BIRAKIN KOLUM KIRILDI'

Müdahale sırasında eylemciler ile sivil polisler arasında ikili diyalogların ardından arbede çıktı. Eylemcileri tekmeleyerek alandan uzaklaştırmaya çalışan bir polis eylemci bir kadının koluna tekme attı. Arbedenin devam ettiği sırada kolundan yaralanan bir kadın "Bırakın, kolum kırıldı" diyerek yardım istedi.

Soylu'dan Gülmen ve Özakça için ilan veren 111 aydın ve sanatçıya 'terör örgütü' suçlamasıSoylu'dan Gülmen ve Özakça için ilan veren 111 aydın ve sanatçıya 'terör örgütü' suçlaması