Diyarbakır'da taciz olayı asılsız çıktı

Bağlar ilçesinde 6 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiası üzerine yüzlerce kişi sokağa döküldü. Polis incelemesi sonucunda ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde 6 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiası öfke patlamasına neden oldu. Yüzlerce kişi, caddeyi trafiğe kapatırken polis, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

Kazım Karabekir Ortaokulu'nun bahçesinde oynayan çocuğa, akşam saatlerinde bir kişinin tacizde bulunduğu iddia edildi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olayı haber alan kız çocuğunun yakınları ve mahalle halkı da okulun çevresinde toplandı.

Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar, tacizcinin içeride olduğunu öne sürüp, okula girmek istedi.

Çevre sakinlerinin içeri girmesine izin vermeyen polise destek için, takviye ekipler gönderildi. Polis ekipleri, kalabalığı tacizcinin okulda olmadığını belirterek, sakinleştirmeye çalıştı.

Öfkeli kalabalık, Nükhet Coşkun Caddesi'ni trafiğe kapatarak tepki gösterdi. Kalabalık, sabaha doğru polisin gazlı müdahalesiyle dağıldı.

TACİZ OLAYI ASILSIZ ÇIKTI

Dün akşam halkın sokağa dökülmesine ve gece yarısına kadar devam eden gerginliğe sebep olan küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel taciz iddiaları asılsız çıktı. Polisin okul ve çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameralarını inceledikten sonra 8 yaşındaki bir kız çocuğunun akşam saatlerinde 11 yaşındaki 2 erkek çocuğuyla birlikte Kazım Karabekir Okulu'nun bahçesine girdiğini, cinsel içerikli herhangi bir durumun yaşanmadığını tespit etti. Bu çocukların birlikte oyun oynamasına kızan bir kişinin mahallede, küçük yaştaki bir kıza taciz yaşandığını söyleyerek, halkın sokağa dökülmesine neden olduğunu ortaya çıkardı.

Görüntülerde de tespit edilen 2 erkek ve 1 kız çocuğun, pedagog eşliğinde bilgisine başvuran polis, çocukların verdiği ifadenin görüntülerle de aynı olduğunu ortaya koydu. Bunun üzerine polis, işlemlerinin ardından 3 çocuğu da ailelerine teslim etti. Polis yetkilileri, kamera kayıtlarında ve çocukların alınan ifadelerinde herhangi bir cinsel taciz olayının yaşanmadığını belirterek, dedikodu üzerine mahallelinin sokağa çıktığını tespit ettiklerini belirtti. Polis yetkilileri ayrıca, cinsel taciz dedikodularını yayarak, halkın sokağa dökülmesine sebep olan kişinin yakalanması için çalışma başlatıldığını aktardı. (DHA)