'Ev sahipleri ikramda ısrarcı olmasın'

Doktor İsmail Kılıç, bayramda baklava yerine sütlü tatlıların, gazlı içecek yerine az şekerli limonata ve ayran önerisinde bulundu. Dr. Kılıç '' Ev sahipleri bayram ziyaretine gelen konuklarına ikramda ısrarcı olmasın''dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ramazan bayramının gelmesi nedeniyle tüketilen besin miktarında artma eğilimi görüldüğünü, sindirim sistemi rahatsızlıkları yaşamamak için ihmal edilmemesi gereken altın kurallar olduğunu söyleyen Kayseri Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç 'beslenme uyarısı yaptı.

Kılıç "Geleneksel bayram ikramları (çikolata, börek, baklava ) kan şekerini hızla yükselten, enerji içeriği yüksek gıdalardır. Bu gıdaları bayramda birdenbire sık tüketmek sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri ihmal edilmemelidir. Sağlıklı bir bayram geçirmek için ev sahiplerinin ikramda ısrarcı olmamalarını, misafirlerinse ölçüyü kaçırmamaları gerekmektedir. Ramazan ayının sonlanması ile beraber tüketilecek yiyeceklerin miktarını aniden artırmayınız. Öğün aralarını en az 2 en fazla 4-5 saat olacak şekilde düzenleyin'' diye konuştu. (DHA)