Duvar Arkası: THY'de 'zamane' filmleri!

THY'de 'zamanın ruhu'na uygun filmler sunuluyor... Ramazan'da bakanlıkta yabancı diplomata da ikram yok... 10 Ekim Ankara Katliamı davası avukatları artık 5 Haziran Diyarbakır saldırısı davasıyla da ilgilenecek... Cezaevindeki tutuklu HDP'lilerde Ayhan Bilgen'in kitabı matbaada... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

THY’DE ZAMANIN RUHUNA UYGUN FİLMLER

Ortadoğu’nun, Türkiye dizileri için yıllardır önemli bir pazar olduğu biliniyor. Ortadoğu sinemasının eserleri ise Türkiye’de ancak film festivallerinde izleyici ile buluşuyor. Son zamanlarda Ortadoğu filmlerine özel ilgi gösteren bir kuruluşun da Türk Hava Yolları olduğu anlaşıldı. THY’nin yurt dışı uçuşlarında özellikle de uzun uçuşlarda hayat kurtaran film arşivi, zamanın ruhuna göre değiştirildi. Önündeki koltuğun arkasındaki ekrandan film izlemek için “Dünya Sineması” kategorisini seçenleri artık Ortadoğu filmleri karşılıyor. Büyük çoğunluğu aile ve çocuk temalı olan 24 filmlik seçkide İran ve Mısır sinemasının yanı sıra Hindistan filmleri de bulunuyor.

su .

ANKARA’DA YABANCILARIN RAMAZAN ŞAŞKINLIĞI

TCDD’nin ekonomi bölümünün yemek vagonlarının Ramazan ayında servise kapatılması haberleri kamuoyuna yansımıştı. Ramazan ayında Ankara’ya iş yapmak üzere gelen yabancıların en büyük şikâyeti de iş yaptıkları bakanlıklarda çay ocaklarının kapalı olmasıydı. Duyduğumuza göre Avrupalı bir heyet bir bakanlıkta görüşmedeyken heyete, “Ramazan olduğu için çay ocağımız kapalı ve ikram yapamıyoruz” denildi. Görüşme uzadı, heyetteki yabancılar susadı ama baştan yapılan uyarı nedeniyle kimse su isteyemedi. Konuk heyetteki yabancı bir iş adamı bu durumu kendi ülkesinin Ankara büyükelçisine bizzat bildirirken şaşkınlığını da ifade etti. AK Parti Genel Merkezi’nde de konuklara “Ramazan nedeniyle ikramda bulunamıyoruz” denildiği biliniyor. Geçmiş yıllarda çay ocakları açık tutulur, talepte bulunan olursa ikram yapılırdı. Artık AK Parti Genel Merkezi’ndeki uygulama devlet kurumlarında da kabul görmüşe benziyor.

ayhanbilgen-1 .

AYHAN BİLGEN KİTAP YAZDI: GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

HDP Parti Sözcülüğü görevini yürütürken tutuklanan Kars milletvekili Ayhan Bilgen, 5 aydır tutuklu bulunduğu Silivri F Tipi Cezaevi'nde bir kitap yazdı. Bilgen’in kitabının adı: Gereği Düşünüldü-Görülmüştür! Matbaaya giden kitabın önümüzdeki hafta basılması bekleniyor. Türkiye’deki hukuk sistemini sorgulayan makalelerinde Bilgen, İslam felsefesinden yola çıkarak bugünkü siyasal anlayışı eleştiriyor.