Aranan polis şefi için ifade: Sosyalist görünüyordu

'FETÖ' soruşturması kapsamında ifadesi alınan Pınar Y. 'ByLock'u telefonuna firari Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı’nın yüklediğini söyledi. Pınar Y. Kırmacı'nın dikkat çekmemek için camiye gitmediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'FETÖ' soruşturması kapsamında, İzmir’de yaşayan psikolog Pınar Y.’nin ifadesi alındı. Pınar Y. telefonunda ByLock kullandığı iddiası ile ifade verdi. Mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalan Pınar Y. telefonuna ByLock’u, halen firarda olan Ordu eski İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı’nın yüklediğini söyledi.

İzmir’de yaşayan devlet memuru, bekar olan psikolog Pınar Y.’nin telefonunda FETÖ örgütünün kripto haberleşme programı ByLock tespit edildi. Ordu’da ifade veren Pınar Y., Ordu eski İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı ile birlikte olduklarını söyledi.

Pınar Y. savcılık ifadesinde, 2011’de üniversiteyi bitirdikten sonra Ordu’ya geldiği, bir kamu kurumunda Ordu’daçalıştığı, yakın kız arkadaşlarının dönemin Ordu İl Emniyet Müdürü olan Hakan Kırmacı ile tanıştığını söyledi. Pınar Y. ifadesinde "Namaz kıldığını ilk Viyana’da gördüm, sokakta seccade serip namaz kıldı. Dini duygularının açıktan görünmesini istemiyor, sosyalist görünüyordu. Camiye neden gitmediğini sorduğumda, gösteriş olur diye gitmediğini söylüyordu" dedi.

İfadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Pınar Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Pınar Y.’nin FETÖ üyesi olup olmadığı ve örgütle bağlantısının bulunup bulunmadığı ile ilgili soruşturma da halen sürüyor.