Ankara Katliamı'nda bir kayıp daha

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaralanan Mustafa Budak hayatını kaybetti. Katliamda yitirenlerin sayısı 102'ye çıktı. Katliamda ağır yaralanan Budak konuşma yetisini de kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaralanan 61 yaşındaki Mustafa Budak hayatını kaybetti. 20 aylık yaşam mücadelesinin ardından Budak'ın bu sabah hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Katliamda yaralanan Budak, 20 aydır hastanede tedavi görüyordu.

Katliamın yaşandığı günlerde 60 yaşında olan Budak mitinge HDP ile birlikte katılmıştı. Katliamda ağır yaralanan Budak'ın boynundan aşağısı çalışmamış ve konuşma yetisini kaybetmişti. Birgün'e konuşan Mustafa Budak'ın eşi Hanife Budak eşinin sağlık durumunu şu sözlerle anlatmıştı "Boynuna saplanan bilye ciğerlerinde ödem yapmış. Üçüncü gün doktorlar boğazını deldiler. Konuşamıyordu artık. Konuştuğunu da biz anlamıyorduk. Bizim için daha zor günlerdi. Birkaç ayı vardı. Katliam öncesi beni uyarmıştı: Hanım biraz arkalarda kal.”

'O GAZI BEN YEMEDİM AMA ÇOK KİŞİ YEDİ DEDİ'

Birgün'e konuşan Mustafa Budak ise yaşamını yitirmeden önce katliamı şu sözlerle anlatmış "Kızımı aradım. Fotoğraf gönderdim ona. Konuşuyorduk. Telefonu kapattım mı kapatmadım mı bilemeden bir patlama oldu. Elimde telefon patladı sandım. Yere düşmüşüm. Secde vaziyetinde kendime geldim. Bilincimi hiç kaybetmedim. Etraf kol bacak doluydu. Biri beni göstererek ‘bu adam yaşıyor’ dedi. Bize gaz attıklarında beni bir arabaya yüklemişlerdi. Bağıran insanlar vardı ve araba kaldırımın üzerinden gidiyordu. O gazı ben yemedim ama çok insan yedi.” (HABER MERKEZİ)