Bakan Soylu'dan Baskın Oran için 'suç duyurusu'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Prof. Baskın Oran için Twitter'dan suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Baskın Oran'ın T24'te dün yayınlanan, "Kürtler üzerine bazı trajikomik deneyler" başlıklı yazısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan tepki geldi. Yazısında, polisin, kayyımların ve yargı organlarının uygulamalarını Kürtçe televizyon kanallarının kapatılması, Orhan Doğan anıtının yıkılması, Uğur Kaymaz anıtının kaldırılması gibi haberleri sıralayarak eleştiren Oran şöyle demişti, " 'Allah’ın lütfu' 15 Temmuz darbe parodisinden bu yana yaşanmışları alacağım yalnızca. Yorum da yapmayacağım. İnanması biraz güç olabilecekler için internet kaynağı vereceğim sadece."

Oran'ın bu yazısı ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Soylu mesajında, "Kendisini ilim adamı diye pazarlamış yazısının her kelimesini alçakça kurgulamış bir uşak Baskın Oran hakkında suç duyurusunda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

ORAN: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Baskın Oran ise Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, “Tamamıyla medyada yer alan gerçek haberleri alt alta getirerek yazmış olduğum yazı nedeniyle hedef gösterip ‘uşak’ diye hakaret etmesi suçtur. Kendisi hakkında en kısa sürede suç duyurusunda bulunacağım” dedi. (HABER MERKEZİ)