'Semih'in kulağı tıkandı, Nuriye su içemiyor'

Esra Özakça, açlık grevinde 107 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'nın KHK ile ihraç edildikleri görevlerine dönmek için başlattığı açlık grevinde 107 gün geride kaldı.

Gülmen ve Özakça açlık grevindeyken 23 mayısta tutuklanmıştı. Esra Özakça açlık grevini cezaevinde sürdüren iki eğitimcinin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Özakça'nın Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle:

“Nuriye ve Semih'in sağlığı hakkında öğrendiklerimiz şöyle: Semih'in kulakları tıkanmaya başlamış. Konuşurken kendi sesini dahi zor duyuyormuş. Bacaklarında kas ağrısı çok yoğun. Kalça kemiklerinde ağrı var. Her iki gözünde batma hissi var. Boyun ağrısı çok fazla ve sürekli uzanma ihtiyacı duyuyor.

Nuriye hocada boyun kasları ve göğüs kaslarında ağrısı çok yoğun. Kas ağrısından boynunu hareket ettiremiyor, kollarını kaldıramıyor. İçtiği bir yudum su bile gaz yapıyor. Artık sıvı alımında zorlanıyor. Bunlar dışında ikisi de sizleri çok sevdiğini iletiyor." (HABER MERKEZİ)

Sonsuza kadar lanetlenmemek için bu sorunu hukuk ile çözün!Sonsuza kadar lanetlenmemek için bu sorunu hukuk ile çözün!

Ombudsmana Gülmen ve Özakça çağrısıOmbudsmana Gülmen ve Özakça çağrısı