'Rakka, üç ay içinde özgürlüğüne kavuşur'

Suriye’nin Yarını adlı ılımlı liberal muhalif hareketin sözcüsü Munzer Akbik, Rakka'yı IŞİD'den kurtarmak için yürütülen operasyonun üç ay içinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşmek üzere Moskova'ya gelen Suriye'nin Yarını heyetinde yer alan Munzer Akbik, Suriye'nin Yarını'na bağlı elit güçlerin şu anda Rakka'da IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda olduğunu belirtti. Sputnik'e konuşan Akbik, "Elit güçler, kente girdi ve doğu cephesindeki bölgelerde kontrolü sağladı. Kent, en geç üç ay içinde özgürlüğüne kavuşur" dedi.

Akbik, Suriye'nin Yarını'na bağlı güçlerin şu an itibarıyla hükümet güçleriyle mücadele etmediğini ve Suriye'yi teröristlerden temizlenmeye odaklandığını da vurguladı.

'ENDONEZYA GİBİ TARAFSIZ ÜLKELERE İHTİYAÇ VAR'

Öte yandan ateşkesin üçüncü ülkelerin girişimleriyle pekiştirilmesi gerektiğinin savunan Akbik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Farklı yaratıcı fikirlere ihtiyacımız var. Örneğin; Suriye krizinde tamamen tarafsız olan Endonezya gibi ülkelerden askerlerin güvenlik bölgelerinde yer almasını sağlamalıyız." (HABER MERKEZİ)