Fotoğrafı çeken kamera dayağı görmemiş!

Van’da, 'terörist' diye fotoğrafları paylaşılan üç kişi polislerden şikayetçi oldu. Avukatları Servet Haznedar, 'Emniyetten kamera bozuk" cevabı aldığını açıkladı. 'Müvekkillerim dövülürken fotoğrafları' çekildi diyen Haznedar tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van’da, mantar toplamaya giden, dönüşte karakola saldırıda bulundukları iddiasıyla önce dövülen sonrasında da 'terörist' diye fotoğrafları dolaşıma sokulan üç vatandaş; polisler hakkında 'işkence, hakaret, görevi kötüye kullanma ve mala zarar verme' suçlarından şikayetçi oldu. Avukatları Servet Haznedar, savcılıkta yaptığı görüşmede kendisine “Emniyet’in kameraları bozuk” denildiğini anlattı. Avukat "Müvekkillerim dövülürken görülen fotoğraflar nezarethanede çekilmiş. Kameralar da nezarethaneyi görüyor. Bu şahısların kim olduğunun ortaya çıkmaması adına delillerin karartıldığını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, avukatlar Servet Haznedar’ın dün savcılığa sunduğu şikayet dilekçesinde, araçtan indirilen üç kişinin polisler tarafından sokak ortasında dövüldükleri ileri sürüldü. Üç kişinin baygın halde götürüldükleri Gevaş Emniyet Müdürlüğü’nde de dövüldükleri, yere yatırılarak darp edildikleri ve küfre maruz kaldıkları iddia edildi. Dilekçede, “Müvekkillerin yerde yatar vaziyetteyken ve yüzleri şişlik ve kan içerisindeyken fotoğrafları çekilip kamuoyuna ve ulusal basına yansıtılmış ve müvekkiller terörist ilan edilmişlerdir” denildi.

Avukat Haznedar, şikayet için gittiği adliyede kendisine, “Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nen kameraları bozuk” denildiğini iddia ederek, şöyle konuştu:

“Ben etkin soruşturma için ivedilikle Gevaş Emniyeti’nin kameralarının istenilmesini talep ettim. Dilekçemde de var. Savcı bey, ‘Kameralar bozukmuş’ dedi. ‘Peki nezarethaneleri denetlemediniz mi’ diye sordum. ‘Olaydan iki gün önce denetledim ancak bana bilgi verilmedi’ diye yanıt verdi. Delillerin karartıldığını düşünüyoruz.”

Etiketler PKK Van saldırı kamera