Diyarbakır'da siyasetçiler mahkemeye çıkarılıyor

Diyarbakır'da gözaltına alınan siyasetçilerin bir kısmı bugün mahkemeye çıkarılacak. Siyasetçiler 14 Haziran'da gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 14 Haziran'da eşzamanlı operasyonla gözaltına alınan siyasetçilerin bir kısmı bugün mahkemeye çıkarılıyor. 14 Haziran'da gerçekleştirilen operasyonda TJA, DTK, DBP, HDP ve HDK üyeleri gözaltına alınmıştı.

Mahkemeye çıkarılanlar isimler şu şekilde; Sara Aktaş, Sibel İldan, Salih Keleş, Şah Can Tünen, Paşa Şeker, Helbest İnan.

AYŞE GÖKKAN AÇLIK GREVİNDE

Nusaybin Belediye eski Başkanı ve TJA Aktivisti Ayşe Gökkan, gözaltına alındıktan birkaç gün sonra açlık grevine başladı. Avukatlarının yaptığı açıklamaya göre Gökkan 'gözaltında fiziki koşulların iyi olmaması, gözaltındaki sağlık problemi olan siyasetçilerin tedavilerinin yapılmaması ve siyasi soykırım operasyonlarının devam etmesi' nedeniyle açlık grevine başladığını açıkladı.

Avukatlar, açlık grevine başlayan Gökkan'ın tansiyonunun yükseldiği ve Gökkan'ın hastaneye götürülmek yerine çağrılan ambulansta müdahale edildiğini açıkladı. Gökkan'ın şeker ve su talebinin ise "Avukatlarınız karşılasın" denilerek geri çevrildiği bildirildi. Ayşe Gökkan'ın süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 4 gününde. (DUVAR)