Sanatçılar Adalet Yürüyüşü'nde

Adalet Yürüyüşü, Bolu il sınırını geçti. Sanatçı Sunay Akın, Genco Erkal, Nebil Özgentürk, Emre Kongar ve Metin Uca destek amaçlı yürüyüşe katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü birinci haftasında Ankara il sınırını aştı. 15 Haziran’da Güvenpark’tan yola çıkan Adalet Yürüyüşü 7. gününde Bolu il sınırına ulaştı. Yaklaşık 110 km. yürüdükten sonra Bolu il sınırına gelen yürüyüşçüler sınırı gösteren tabela önünde fotoğraf çektirdiler.

Yürüyüşe sanatçı ve yazarlardan destek geldi. Yazar Sunay Akın, Nebil Özgentürk ve gazeteci Metin Uca ile Emre Kongar  yürüyüşe katıldı.

Akın, "Adalet arayışı hukuk devletinde 1800 ortalarında başlıyor. 1923 devrimiyle taytay duruyor günümüzde ise yollara düştü yürüyor. Bu adalet arayışı herkes içindir. Nice insanlar adına buradayız. Bu politikanın üstünde bir eylem. İnsanlık adına yapılan bir yürüyüş. Farklı her insanın katılması gereken bir yürüyüş. Bir arada yaşama kültür sorundur. Adalet ile çözmezsek emperyalistler hedefine ulaşır" dedi.