Selvi Kılıçdaroğlu: Bana sormadı ama sorsa da desteklerdim

Ankara’dan İstanbul’a 430 kilometrelik “adalet yürüyüşü” için 5 gündür yollarda olan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “Bana sormadı, ama sorsa desteklerdim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüşü’nde 4 günde 75 kilometre geride kaldı. 68 yaşındaki Kılıçdaroğlu’nun hazırlanan takvime göre önünde 355 kilometre daha yol var.

Yürüyüş takviminde bir gün dışında değişiklik olmadı. Günde 20 km yol hedefi sadece 3’. gün uygun konaklama yeri bulunamadığı için 16 kilometrede kaldı.

Kılıçdaroğlu’nun bu zorlu yürüyüşü yaşı da göz önüne alındığında nasıl tamamlanacağı çokça konuşuldu. Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’ne katılan ortopedistler Prof. Dr. Cihangir İslam ve CHP Aydın Milletvekili Ömer Lütfü Baydar’ın yakın takibinde. Ara ara muayene edilen Kılıçdaroğlu her gün yürüyüş sonunda karavana giderek kendisine önerilen bacak egzersizlerini yapıyor. Protein ağırlıklı bir beslenme programı uygulanan Kılıçdaroğlu’na ayrıca da masaj yapılıyor.

'YÜRÜYÜŞ MASAJI'

Hekimlerin açıklamalarına göre kronik rahatsızlığı bulunmayan Kılıçdaroğlu’nun kilo sorunu bulunmaması da büyük avantaj. Yorgunluğunu gidermek için uzun molalar ve dinlenme süreleri dışında özel bir başka önleme ihtiyaç bulunmuyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş kararına en büyük destek ailesinden. Aralıklarla eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu yürüyüşe katılarak destek veriyor. Kerem Kılıçdaroğlu işi dolayısıyla yürüyüşe sürekli katılmazken eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun ise devamlı katılımına sağlık durumu müsaade etmiyor.

'İYİ GÖRDÜM, ENDİŞE ETMİYORUM'

Yürüyüşün 4. gününde eşiyle birlikte yaklaşık 2 saat yürüyen Selvi Kılıçdaroğlu’yla kısa bir sohbet etme imkanı bulduk. Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumu için, “Endişe ediyor musunuz” diye sorduğumuz Selvi Kılıçdaroğlu, “İyi gördüm, iyi olacak. Endişe etmiyorum” dedi.

Uzun yürüyüş önerisinin Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirildiğini biliyoruz. Ama böyle bir kararı hayat arkadaşı ile paylaşıp paylaşmadığını merak ettiğimiz için Selvi Kılıçdaroğlu’na konuyu nasıl öğrendiğini sorduk.

'BANA SORMADI AMA SORSA DA DESTEKLERDİM'

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanma haberinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olağanüstü MYK toplantısına geçmişti. Selvi Kılıçdaroğlu bu nedenle eşi ile konuşma fırsatı bulamadığını ama parti yetkililerinden sürekli bilgi aldığını söyledi. Yürüyüş kararı alırken kendisine sormadığını söyleyen Selvi Kılıçdaroğlu, “Bana sorma imkanı olmadı ama sorsaydı da desteklerdim” dedi.