'YAŞ'ta sürprizlere hazır olun'

YAŞ'ta Genelkurmay'ın komuta kademesinde köklü değişiklikler yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca MİT'in dış istihbarata kaydırılarak, yeni bir iç istihbarat yapılanması da gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılacak ilk Yüksek Askeri Şura'ya (YAŞ) 40 gün kaldı. Şimdiden kimi komutanların önünü açmak kimini de tasfiye etmek amacıyla lehte ve aleyhte haberler sızdırılmaya başlandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "15 Temmuz sonrası ilk YAŞ'ta sürprizler" başlıklı köşe yazısında, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun görevlerindeki 2 yıllık süre dolacağına dikkat çekti.

MİT'in dış istihbarata kaydırılarak, yeni bir iç istihbarat yapılanması oluşturulacağı kulisine de yer verilen Selvi'nin yazısında YAŞ'a ilişkin şu cümleler dikkat çekti:

"Üç kuvvet komutanının durumunun ne olacağı belli değil... Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler’in getirilmesi gerçekleşir mi, yaş engeline takılmayan bazı komutanlar için 1 yıl uzatma seçeneği kullanılır mı, belli değil. Çünkü, şûrada 15 Temmuz karnesi masaya yatırılıyor. Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları ile hava üs komutanlıklarının karargâhlarında önemli değişiklikler bekleniyor. Sürprizlere hazır olun derim... Erdoğan’ın kararı şûranın kaderini belirleyecek."!