'Zehirlenen asker sayısı 3 bin'

CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa’da zehirlenen asker sayısının 371 değil 3 bin civarında olduğunu açıkladı. Zehirlenme olayı ile ilgili CHP'li vekillerin önerisi de TBMM'de AK Partili ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda askerlerin dördüncü kez zehirlenmesi büyük tepkilere neden oldu. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer tedavi edilen asker sayısının 3000'e ulaştığını söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer Twitter sayfasından konu hakkında bilgiler paylaştı. Manisa'daki hastaneleri gezen ve hastanelerin hepsinde çok sayıda asker olduğunu belirten Biçer, tedavi gören askerlerin akşam yemeğinde tavuk yediklerini söylediğini belirtti. Biçer sayının 3 bini bulduğunu iddia etti. Sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan Manisa milletvekili, “Burası 6 bin askerin olduğu en büyük birliklerden biri. 3 binin etkilendiği ve birliğe sahra çadırları kuruldu diyebilirim. Aralarında durumu ciddi olanlar var” ifadelerini kullandı.

'GÖZALTILAR ARASINDA ŞİRKET YÖNETİCİLERİ DE VAR'

Öte yandan Manisa Valisi sabah saatlerinde 'askerlerin zehirlenmesine' ilişkin yeni açıklama yaptı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 'askerlerin zehirlenmesiyle ilgili gözaltı sayısının 24'e yükseldiğini' söyledi. Vali Güvençer gözaltına alınanların yemek şirketine mensup yönetici ve çalışanlar olduğunu kaydetti.

Etiketler asker Manisa zehirlenme