'Yüksel'e kimse girmeyecek'

KHK ile ihraç edilen kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi'ndeki 'işimi geri istiyorum' eylemi 223'üncü gününde. Konur sokakta toplanan eylemciler Yüksel Caddesi'ne alınmadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi'ndeki 'işimi geri istiyorum' eylemine polis müdahale etti. Eylemin 223'üncü gününde açıklamaya izin vermeyen polis Yüksel Caddesi girişini kapattı. Polisin caddeyi kapattığı sırada bir polis amiri 'Yüksel'e kimse girmeyecek' diyerek eylemcilerin İnsan Hakları Anıtı önündeki açıklamasına engel oldu.

Polisin eylemciler müdahalesi sırasında yoğun gaz kullanıldı. Konur sokak çevresindeki iş yerindeki kişiler de gazdan etkilendi. Polisin "Dağılın müdahale edilecektir" anonsuna öğretmen Acun Karadağ "Müdahale değil saldırıyoruz de saldırıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

ESNAF TEPKİ GÖSTERDİ

Konur Sokak'taki esnaf gazlı müdahaleye tepki gösterdi. Bir esnaf  "Buradan çıkın, Meşruiyet caddesi de var" diyerek Veli Saçılık ve Acun Karadağ ile tartıştı. Esnafın tepkisi üzerine Karadağ "Esnafın yerine göz dikmişler. Rant kavgası var burada ve sizi buradan çıkarıp kendi adamlarını alacaklar. Burayı peşkeş çekecekler. İnsanları zorla iş yerlerinden çıkarıyorlar bugün de bizi kullanıyorlar" dedi.