Topbaş: Yargıyı etkilemediğim ortaya çıktı

Kadir Topbaş, damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nun tutuklanmasıyla ilgili konuştu: "Benim yargının üzerinde bir gücümün olmadığı ortaya çıktı."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ikinci kez tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Kavurmacı, darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmış, ancak daha sonra sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilmişti. Kavurmacı hakkında geçen cuma TUSKON iddianamesi kabul edilince tekrar yakalama  kararı çıkarılmıştı. Kararın ardından Kavurmacı, 17 Haziran'da tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürülmüştü.

'BENİM DAHLİM OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tutuklanması ile ilgili, bugün bir açıklama yapan Topbaş, şunları söyledi: "Kadir Topbaş'ın yargıyla olan bu son olay da bunu gösteriyor; hiçbir şekilde etkisi yok, hiçbir şekilde gücü yok. Başkan olarak benim damadımın 21 gün gözaltına alınması, 8,5 ayı tutuklu yargılanması, tekrar bırakıldıktan sonra 45 gün sonra tekrar tutuklu halde yargısının devam etmesinin istenmesinde demek ki benim hiçbir dahlim olmadığı apaçık ortaya çıktı, öyle bir gücümüz olmadığı." (HABER MERKEZİ)