'Sürücüyü kim koruyor?'

Kadıköy'de üniversite öğrencisi Özge Kandemir'in öldüğü kazanın sürücünün yargılandığı davanın 3. duruşması yarın yapılacak. Sürücünün tutuklanmamasına tepki gösteren Kandemir'in teyzesi Evrensel Muhabiri Sultan Özer 'Daha kaç canımızı kaybedeceğiz?' diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadıköy'de 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir'in kamyon altında hayatını kaybettiği kazanın şoförünün yargılanmasına devam ediliyor. Sürücü Aydın Yanık'ın yargılandığı davanın 3.duruşması yarın 10.30'da İstanbul Kartal Anadolu Adliyesi'nde görülecek.

Kandemir'in ölümünde sürücü hakkında 'taksirle bir kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede yer verilen bilirkişi raporunda sürücünün dikkatsiz araç kullanma, manevra yasaklarına uymama ve yayalar açısından tehlike yaratacak şekilde davrandığı gerekçesiyle asli kusurlu olduğu belirtilmişti.

Dava öncesi açıklama yapan Özge Kandemir'in teyzesi Evrensel Muhabiri Sultan Özer, sürücü Aydın Yanık'ın tutuklanmamasına tepki gösterdi. Özer yaptığı açıklamada "Siyasetçilerin, gazetecilerin, akademisyenlerin sadece açıklamaları, haberleri ya da düşüncelerinden dolayı hapiste olduğu bir dönemde; gencecik bir insanı hayattan kopartan katil bir gün bile hapis yatmadı. Bu kişi kimin yakını ya da kimler tarafından korunuyor?" diye sordu.