'Şikayet değil yürümek zamanı'

Adalet Yürüyüşü'ne destek için İzmir’den başlatılan yürüyüş üçüncü gününde. Yürüyüş öncesi açıklama yapan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Gümrükçü "Şikayet etmek değil yürümek zamanıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından İzmir'den başlatılan 'Adalet Yürüyüşü’ üçüncü gününde Saruhanlı'dan başladı.

Yürüyüşe Manisa CHP İl Başkanı Halil Tokul, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve Manisa Saruhanlı İlçe Örgütü katıldı. Yaklaşık 8 km sürecek olan yürüyüş Saruhanlı çıkışında sona erecek. Öte yandan, Maçka Parkı'nda başlatılan Adalet Nöbeti'nin bir benzeri Adana-Atatürk Parkında başlatıldı.

Saruhanlı Kavşağı'nda buluşan İzmir kolu yürüyüşe ellerinde 'Adalet' yazılı dövizleri taşıyarak başladı. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü yürüyüşü 'Şikayet etmek değil yürümek zamanıdır' sözleriyle başlattı. Sonrasında açıklamasına devam eden Gümrükçü "Ülkemizde seçim sonuçları YSK eliyle çarpıtılmakta, kışlalarda gencecik askerler zehirlenmekte, çocuklara tecavüz edilmekte, suçlu ile suçsuz ayrılmadan insanlar haksız yere işinden atılmaktadır. Bunları sıradan olaylar gibi karşılayan AKP iktidarı Türkiye'nin vicdanını kanatmaktadır... Bir ülkede adalet yoksa özgürlük ve demokrasi de yoktur." diye konuştu.

'HAYIR BİTMEDİ DİYENLERİN YÜRÜYÜŞÜ'

'Yürüyüşün CHP'nin iktidar yürüyüşü olmadığını' belirten Gümrükçü "Bu yürüyüş "HAYIR bitmedi daha yeni başlıyor!" diyenlerin yürüyüşüdür. Gücünü yurttaşlardan alan bir yenilik hareketidir! Bu bilinçle yürüyoruz. Bu düzen değişmelidir diyen herkesi mücadelemize sahip çıkmaya ve katkı koymaya çağırıyoruz" diyerek destek çağrısında bulundu. (DUVAR)

adanaa Adana'da başlatılan 'Adalet Nöbeti'