Ankara Üniversitesi'ndeki olaylar Meclis gündeminde

CHP Milletvekili Selin Sayek Böke Ankara Üniversitesi'nde geçtiğimiz haftalarda SBF ve İletişim Fakültesi'nde yaşanan olayları Meclis gündemine taşıdı. Böke: “Talimatın sorumlusu araştırılmış mıdır?” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir CHP Milletvekili Selin Sayek Böke, Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde dışarıdan gelen grupların, özellikle Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İletişim Fakültesi öğrencilerine dönük palalı ve satırlı saldırılarıyla yaşanan olayları Meclis gündemine taşıdı. Daha önce de üniversite içerisinde benzer olayların yaşandığını hatırlatan Böke, 1-2 Haziran tarihlerinde yaşanan olayları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Böke, “Yerleşkede görevli güvenlik birimleri bu yönde bir emir ve talimat mı almıştır? Bu talimatın sorumlusu araştırılmış mıdır?” dedi.

Böke, önergede ayrıca, Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanununun 20. maddesinde yer alan 'Üniversite binaları veya ekleri içinde, kurumun imkanlarıyla önlenmesi mümkün görülmeyen olayların çıkması ihtimali karşısında rektör, acele hallerde de dekan veya bağlı kuruluş yetkililerinin, zabıtadan yardım talep etmeleri halinde, zabıtanın üniversite, bağımsız fakülte veya üniversiteye bağlı kurumların binalarına veya bunların eklerine girebileceği' yönündeki düzenlemeyi hatırlatarak, "Öğrenci olmayan grupların kampüse özel güvenliği de tartaklayarak ellerinde çeşitli 'silahlarla' girmeleri nedeniyle gerek Ankara Üniversitesi Rektörü gerekse kampüs dekanı Emniyet’ten bir talepte bulunmuş mudur?" diye sordu.

'ÇİFTE STANDART NE ANLAMA GELİYOR?'

Selin Sayek Böke, "10 Şubat 2017’de herhangi bir olay yokken polisin gaz bombası ve plastik mermiler kullanarak kampüs içine girdiği ve akademisyenlerin cübbelerini ayaklar altına aldığı hatırlandığı ve bu olaylardaki tutumu düşünüldüğünde, güvenlik güçlerinin bu çifte standardı, ne anlama gelmektedir?" dedi.