'Ahmet Taşgetiren'in yazısı değiştirildi' iddiası

Star gazetesinin Ahmet Taşgetiren'in köşesinde bir cümleye sansür uyguladığı öne sürüldü. Taşgetiren, pazar günü yayınlanan köşesinde, CHP'nin başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne yer vermişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Star yazarı Ahmet Taşgetiren’in, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı eleştirdiği cümlesinin Ankara baskısında yer alırken, internet sitesinde yer almadığı iddia edildi. Yeni Asya gazetesi 'Sansürlenen cümle' başlığıyla iddiayı manşetine taşıdı. Taşgetiren dün yayınlanan köşe yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşü için, "69 yaşında bir direnç yürüyüşüdür bu" yorumunda bulunmuştu.

Taşgetiren'in köşesinde “Bence iktidar ‘Adalet Yürüşü’nü önemsemeli. Bekir Bozdağ üslûbu ile olmaz bu iş”cümleleri ile bitirdiği yazısındaki son cümlenin Star gazetesi tarafından sansürlendiği öne sürüldü.

Taşgetiren, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili olarak şunları yazmıştı:

"Kılıçdaroğlu'nun eylemi klasik CHP tabanının ötesinde karşılık bulur. En kötü şey, eylemin provoke edilmesi olacaktır. Eğer buna mani olabilirlerse, yürüyüşün her safhasında medyada 'sempatik' haberler çıkması kaçınılmazdır. 69 yaşında bir direnç yürüyüşüdür bu. Genç olsa bile her insan tükenebilir. Ama o tükenme halleri bile etkinliği artırır."