Cihangir İslam: Toplu muayene yapsam en sağlıklı Kılıçdaroğlu çıkar

Adalet Yürüyüşü'ne katılan ortopedi uzmanı Prof. Dr. Cihangir İslam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun en ufak bir olumsuzluk taşımadığını belirtti. İslam, "Her halde toplu bir muayene yapsam en sağlıklı kişi o çıkabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünü yaptığı Adalet Yürüyüşü'ne OHAL KHK'si ile akademiden ihraç edilen Prof. Dr. Cihangir İslam da katılıyor. Yürüyüşte 3 günü geride bırakan İslam, İstanbul'a kadar gitmeyi hedefliyor. Ortopedi uzmanı olan İslam, Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunu da yakından takip eden hekimlerden biri olarak "Her halde toplu bir muayene yapsam en sağlıklı kişi o çıkabilir" diyor.

Sırtında çantası 3 gündür yürüyen Prof. Dr. İslam, "Adalet Yürüyüşü"ne katılma nedenini şöyle açıkladı:

"Bir adalet çağrısı yapıldı. Adalet bir insanoğlunun en üst ilkesidir. Onun hayatını düzenleyen, tanzim eden ve insanların bir arada yaşamasının da zeminini hazırlayan en üst ilkedir. Türkiye'de bugün insanların maruz kaldığı haksızlıklara hukuksuzluklara bütün bu yanlış icraata karşı adaleti çağırmak için buradayız."

'NURİYE VE SEMİH İÇİN DE YÜRÜYORUM'

Akademiden bir kararname ile ihraç edilen İslam, sadece kendisi için yürümüyor. İslam kimler için yürüdüğünü de şöyle anlattı:

"Öncelikle Nuriye ve Semih için yürüyoruz. KHK hukuksuzlukları için yürüyoruz. KHK ile haksız şekilde işinden atılan 150 bin kişi için yürüyoruz. Haksız yere cezaevine atılanlar için yürüyoruz. Cezaevine atılan gazeteciler, milletvekilleri için yürüyoruz. Kim haksızlığa uğramışsa onlar için yürüyoruz. İstediğimiz şey de adalet."

KILIÇDAROĞLU'NA EGZERSİZ YAPTIRDI

Ortopedist hekim olan İslam CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sağlığı ile de yakından ilgileniyor. Kılıçdaroğlu'na bacak egzersizleri veren, beslenme tavsiyelerinde bulunan İslam, sağlık durumuyla ilgili de şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu en ufak bir olumsuzluk taşımıyor. Her halde toplu bir muayene yapsam en sağlıklı kişi o çıkabilir. Spora yatkın bir bedeni var. Gayet güzel götürüyor. Bir takım yorgunluğunu almak için germe egzersizleri tavsiyelerimiz oldu. Beslenme açısından tavsiyelerimiz oldu. Onları da gayet güzel uyguluyor. Sağlıklı bir kişi. O nedenle bir sıkıntısı yok."

cihangir-islam

'YÖNETENLERDEN TEK İSTEĞİMİZ: ADİL OLUN'

Cihangir İslam'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adalet Yürüyüşü yapanların yargıya müdahale ettiği eleştirilerini de sorduk. "Biz yargıya nasıl müdahale edebiliriz?" diye soran İslam, şunları söyledi:

"Bizim ortak kanaatimiz bu ülkede adaletin buharlaştırılmış olduğudur. Adalet, yasama, yürütme ve yargıdan dışarı atılmıştır. Biz yönetenlere sadece diyoruz ki, 'Adil olun, adaletli davranın'. Bu hak mücadelesine tıpkı 15 Temmuz sokaklarında olmak gibi, tıpkı referandumda hayır oyu vermek gibi devam edeceğiz. Bu ülkede adaletsizlik oldukça buna karşı duracağız." (DUVAR)