CHP grup toplantısı, Adalet Yürüyüşü'nde yapılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her salı Meclis'te düzenlediği grup toplantısını Adalet Yürüyüşü'nde yapacak. CHP'li milletvekillerinin tamamı, grup toplantısı için yürüyüşten olacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nde 3 gün geride kaldı. Kızılay Güvenpark'ta başlayan yürüyüşte Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler yaklaşık 50 kilometreyi geride bıraktı.

Kurucusu olduğu AK Parti'den ve en son KHK ile akademiden ihraç edilen Fatma Bostan Ünsal, eski Mazlum Der Başkanı Faruk Ünsal, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan gibi isimlerin destek verdiği yürüyüşe önümüzdeki günler DİSK, KESK gibi sendika ve sivil toplum örgütlerinden katılımlar bekleniyor.

YÜRÜYÜŞE AKŞENER DE BEKLENİYOR

Siyasi parti ve oluşumlardan da Adalet Yürüyüşü'ne önümüzdeki günlerde katılımlar olacak. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katılacak isimler arasında sayıldı, ama henüz takvimin belli olmadığı söylendi. Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas, Salı günü bir grup aydın ve akademisyen ile yürüyüşe katılacak. Bu arada MHP'den ihraç edilen muhaliflerden Meral Akşener'in de bir gün yürüyüşe katılabileceği konuşuluyor.

SANATÇILARDAN DESTEK

CHP liderinin öncülüğünü yaptığı yürüyüşün 3'üncü gününe sanatçılar Melike Demirağ ve Füsun Demirel de katıldı. Bu desteklerin bundan sonra artması bekleniyor.

Adalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün tamamlandıAdalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün tamamlandı

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE GRUP TOPLANTISI

CHP, yürüyüş sürecinde Meclis çalışmalarını aksatmadı, 20 kişilik bir grup Genel Kurulu takip etti. CHP, Salı günü grup toplantısı yapacak ama bu toplantının adresi alışık olunduğu gibi Meclis değil, Adalet Yürüyüşü olacak. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yürüyüş kapsamında bulunduğu yerde, normal grup toplantısı saatinde konuşmasını yapacak. Tüm milletvekilleri de o saatte grup toplantısı için yürüyüşte olacak.

YÜRÜYÜŞ TAKVİMİ

Yürüyüşün ilk 2 günü yaklaşık 20'şer km yol yüründü. 3'üncü gün ise 16 kilometre sonra konaklama alanına geçildi. Bu durum yürüyüşün temposu yavaşlayacak yorumlarına yol açarken, konaklama yeri sıkıntısı nedeniyle bu kararın alındığı, bundan sonra da her gün yaklaşık 20 kilometre yol yürüneceği söylendi. Bu durumda 430 kilometrelik yolun 23 günde yürünmesi planında bir değişiklik görünmüyor. (DUVAR)