Akademisyenler onay alınmadan sempozyum listesine yazıldı

Ankara Ünivesitesi'nde düzenlenecek Uluslararası Kadın Sempozyumu Danışma Kurulu'na akademisyenlerin isimlerinin onay alınmadan yazıldığı belirtildi. Yrd. Doç. Dr. Esra Sarıoğlu, isminin sempozyumda yer aldığını tesadüfen öğrendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in onursal başkanlığında “Savaşta ve Barışta Kadın” temasıyla düzenleneceği duyurulan Uluslararası Kadın Sempozyumu Danışma Kurulu’na hocaların haberleri olmadan isimlerinin eklendiği ortaya çıktı.

Sempozyum, Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü ve Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü işbirliği ile 8-10 Mart 2018 tarihlerinde Ankara’da düzenlenmesi planlanıyor. Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Esra Sarıoğlu, sempozyumda ismini yer alması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Adının konferansın danışma listesinde olduğunu tesadüfen öğrendiğini belirten Sarıoğlu, “Onayım olmadan ismimi kullanmaları zaten büyük bir sorun. Ama bundan da önemlisi, üniversitedeki kadın çalışmalarını bu denli zayıflatan, barış akademisyenlerini okuldan atan bir yönetimin düzenlediği Savaşta ve Barışta Kadın Sempozyumu'nun bir parçası olmam mümkün değil” dedi.

Sempozyumun amacı, kadınların, dünyada artan savaş ve çatışma ortamından etkilenme biçimlerini ortaya koymak, savaş sonrası dönemdeki konumlarını tartışmak ve barışın inşa edilmesindeki katkılarını görünür kılmak olarak açıklanmıştı.

Sempozyum kapsamında, “Savaşta ve Barışta Kadın” ana teması altında konu başlıkları şöyle:

- Göç ve Kadın

- Kadın Sağlığı ve Savaş (Travma, Şiddet, Taciz vb.)

- Savaş Ekonomisinde Kadın

- Savaş Hukukunda Kadın

- Savaşta Ailenin Dönüşümü

- Kadın Anlatıları “Savaşı Yaşayan Kadınlar”

- Barışın İnşasında Kadın

- Barış Antlaşmalarında Kadın

- Barışa Katkıda Bulunan Öncü Kadınlar

- Savaşta ve Barışta Kadın İmajı

- Barış için Kadının Eğitimi

- Savaşın Sanata Yansıması (Edebiyat, Müzik, Resim, Heykel, Tiyatro, Sinema vb.)

- Sanatın Barışa Katkısı (Edebiyat, Müzik, Resim, Heykel, Tiyatro, Sinema vb.)

ankara-universitesi-sempozyumj