Tezcan: Bozdağ bize dua etsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarının ardından 'provokasyon' uyarısı yaptı. Adalet Bakanı Bozdağ'a da seslenen Tezcan "Bozdağ dua etsin bu yürüyüş başarıya ulaşsın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım'ın, 'Adalet Yürüyüşü' başlatan CHP'ye 'Sokakta adalet aranmaz' açıklamalarına CHP'den ilk tepkiler gelmeye başladı. Mola yerinden Yıldırım'a cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 'provokasyon' uyarısı yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada "Sayın Kılıçdaroğlu ne için yürüyor? Ben Enis Berberoğlu’nu ziyarete gidiyor diye duydum. Oraya gitmek için bu sıcakta mübarek ramazanda yürümeye lüzum yok ki hızlı trenle gidebilir. Hem de hızlı trenle gidebilir. Niye eziyet ediyor kendine? Sokakta adalet aranmaz" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'den Bozdağ'a tepki: Kim, adalet kim?CHP'den Bozdağ'a tepki: Kim, adalet kim?

'TÜRKİYE'DE HUKUK KALMADI'

Açıklamalara tepki gösteren Tezcan "Adalet talebinin güçlü şekilde yükselmesi görüyoruz ki zorbalığın temsilcisi iktidar sahiplerini rahatsız etmiş. Açıklamaların arkasında provokasyon olabilecek ifadeler var. Sözlere dikkat edilmedi. Provokasyon çağrılarına, korkutmalara rağmen 'Adalet Yürüyüşü'müz devam edecek. Sarayın hakimlerini yaratma anlayışı var. Hakimler karar vermeye korkuyor. Türkiye'de hukuk adalet kalmamıştır" şeklinde konuştu.

Başbakanın, Kılıçdaroğlu bu sıcakta kendine eziyet ediyor sözüne de yanıt veren Tezcan "Biz sadece kendimize eziyet ederiz millete eziyet etmeyiz.  Milletle alay edenlerle millet alay edecektir. Bu Adalet Yürüyüşü, başarılı olmuştur ve büyük bir yürüyüştür."

Bozdağ: Kılıçdaroğlu yargı mensuplarını hedef gösteriyorBozdağ: Kılıçdaroğlu yargı mensuplarını hedef gösteriyor

'ADALET BAKANI RAHATSIZ OLUYOR'

Adalet Bakanı Bozdağ'ın 'sokakta adalet aramaz' sözlerine de değinen Tezcan "Adalet Bakanı 'adalet' sözünden rahatsız oluyor. Belli ki telaşa düşmüşler. Yürüyüşten rahatsızlar. Biz bağımsız yargıdan korkmuyoruz. Zulme karşı en büyük ses adalet isteğidir. Adaletsizliğinizle boğmak istediğiniz halkın adalet istemi sizi boğacaktır. Biz Adalet Bakanı'nın da koltuğunu koltuğunu koruyoruz. Adalet olmayınca koltuğun anlamı da kalmaz. Bozdağ dua etsin bu yürüyüş başarıya ulaşsın" dedi.