Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı

Berkin Elvan, vurulduğu yerde anıldı. Annesi 'Berkin'in alamadığı ekmek burada' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan vuruluşunun 4. yılında vurulduğu yerde anıldı. Berkin’in vurulduğu yere ekmek bırakıldı.

Elvan, ailesi ve demokratik kitle örgütleri tarafından önce vurulduğu yerde sonra da Feriköy’deki mezarı başında andı. Berkin Elvan, 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te hayatını kaybetmişti. Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin iddianame kabul edildi

Evrensel'in haberine göre,  Berkin'in vurulduğu yerde konuşan Sami Elvan, “Bizim katillerimiz, eli sopalı silahlı katiller hâlâ Berkin gibi çocukları katletmeye devam ediyor. Ceylan Önkol ve Uğur Kaymaz öldürüldüğünde sessiz kaldığımız için benim oğlum yaşamıyor. Belki sessiz kalmasaydık benim oğlum üniversite sınavına girecekti” dedi. Berkin’in vurulduğu yere ekmek bırakan anne Gülsüm Elvan da, “Benim oğlumun getiremediği ekmek burada, o bana getiremedi. Şu anda  Nuriye ve Semih’in yemediği o ekmek de burada” diye konuştu.

Taksim Dayanışması adına konuşan Mücella Yapıcı ise "Polis şiddetiyle içimizden kopartılan canların hesabını sormak, katillerin adil bir şekilde yargılanmasını sağlamak için çabalamaya devam ediyoruz” dedi. Yapıcı, esas emri verenlerin değil tetiği çekenlerin yargılandığına dikkat çekti.