Güvenpark bariyerlerle kapatıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün 'adalet yürüyüşü'nü başlatacağı Güvenpark'ta 'bomba araması' yapıldı. Yürüyüşe katılmak isteyenler saat 09.50'den itibaren parka alınmaya başladı. Çok sayıda yol ve Kızılay metrosu kapalı olduğu için ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. Belediye, şehrin çeşitli noktalarını iş kamyonlarıyla kapattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün saat 11.00'de Güvenpark'tan İstanbul'a 'adalet yürüyüşü' başlatacağını açıklamasından saatler sonra Güvenpark'a bariyerler getirildi. Polis, 'bomba araması' yapıldığı gerekçesiyle sabah 09.00'dan itibaren parkı tamamen kapattı. Aramanın bitmesinin ardından saat 09.50'den itibaren yürüyüşe katılmak isteyenler üst araması yapılarak alana alınmaya başlandı.

güven9

Ankara Valiliği, yürüyüşe 'makul sayıda' katılıma izin verileceğini duyurdu. Şehir merkezindeki bazı yollar ve Kızılay metrosu kapalı olduğu için ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor.

VALİLİKTEN KISITLI İZİN AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Güvenpark'tan başlatılacak yürüyüşe kısıtlı izin verileceği belirtildi. Açıklamada, "Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında iş kamyonlarıyla yolu kesti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında iş kamyonlarıyla yolu kesti.

Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur. Korteje makul sayıda kişi katılabilecek. Yürüyüş güzergahında bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılmayacaktır" denildi.

KAPATILAN YOLLAR

Ankara Valiği'nden kapatolacak yollara ilişkin diğer açıklama ise şöyle: "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, 15 Haziran 2017 tarihinde saat 11.00'de Güvenpark'ta toplanarak İstanbul Maltepe'ye kadar devam edeceği açıklanan yürüyüş nedeniyle, Saat 09.30 itibariyle Kolej Kavşağı-Anadolu Meydanı (Tandoğan) arası, Atatürk Bulvarı Meşrutiyet Caddesi kesişimi-Ulus kavşağı arası, Saat 11.00 itibariyle, Erbakan Meydanı-Baruthane Kavşağı arası, Ulus Meydanı-Baruthane Kavşağı arası, Demokrasi Meydanı (Tren Garı Kavşağı)-Baruthane Kavşağı arasında kalan cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacaktır. Ayrıca, saat 08.00 itibariyle etkinlik sona erene kadar 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanındaki tüm Metro durakları kapatılacak olup seferler bir önceki ya da bir sonraki duraktan sağlanacaktır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için trafiğe kapanacak yollar ile metro ulaşım durumunu dikkate almalarının faydalı olacağı değerlendirilmektedir."

ankara3

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından bugün saat 11.00'de Güvenpark'tan İstanbul'a 'adalet yürüyüşü' başlatacağını duyurmuştu.

Kılıçdaroğlunun bu açıklamasından saatler sanra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 4 kamyonla saat 00.15 sıralarında Güvenpark’a bariyerler getirilmişti.

MİT TIR’larına ait görüntüleri gazeteci Can Dündar’a verdiği iddiasıyla yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu dün ‘casusluk’ suçlamasıyla ömür boyu hapse çarptırılmış, bu cezası 25 yıla indirilerek, temyiz aşaması dahi beklenmeden adliyede tutuklanmıştı.

(DUVAR)

Kemal Kılıçdaroğlu: Sabredecek bir şey kalmadıKemal Kılıçdaroğlu: Sabredecek bir şey kalmadı

25 yıl hapis cezası verilen Enis Berberoğlu tutuklandı25 yıl hapis cezası verilen Enis Berberoğlu tutuklandı

Etiketler CHP bariyer güvenpark