Abdulkadir Selvi kendini yalanladı

15 Haziran için yeni darbe uyarısı yaptığı yazılar kaleme alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Bugün 15 Haziran ve bir kez daha FETÖ’cülerin verdiği darbe tarihi doğru çıkmadı" diyerek kendini yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, daha önce ileri sürdüğü "FETÖ'cüler, yeni darbe tarihi olarak "15 Haziran'ı konuşuyor" iddiasıyla ilgili olarak, "Bugün 15 Haziran ve bir kez daha FETÖ’cülerin verdiği darbe tarihi doğru çıkmadı. Ama bu konuşma 15 Temmuz’a rağmen FETÖ’nün darbe hedefinden vazgeçmediğini gösteriyor" dedi.

Selvi, bahsi geçen iddiayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da sorduğunu ifade ederek şunları yazdı:

"İhbarı incelediklerini söyledi. 'Bizde 15 Haziran’da darbe olacak diye bir istihbarat yok' dedi. Yine de dikkatliydi. 'FETÖ’ye karşı aynı zamanda psikolojik bir mücadele veriyoruz. Bu da onun bir parçası' diye konuştu. Ankara bunu FETÖ’nün ‘darbe taktiği’ olarak görüyor. FETÖ’cüler şu sıralarda tamamen 15 Temmuz darbe yargılamalarına odaklanmış durumda."

Selvi, Rodos'ta iki 'FETÖ'cü arasında geçtiğini öne sürdüğü bir konuşmayı köşesine taşımış ve '15 Haziran'da yeni bir darbe girişimi olabileceği' iddialarını yazmıştı.