Özgür Özel: Hapis kararı faşizmin tescilidir

CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nunu tutuklanmasının ardından CHP Grubu toplantı yaptı. Toplantından sonra açıklama yapan Özgür Özel, "Bu karar etkin olan faşizmin tescilidir" diye konuştu. Özel'in konuşmasının ardından CHP'li vekiller Meclis'i terk etti. CHP milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'ndan ayrılırken AK Partili milletvekilleri ile tartışma yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezası verildi. Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Meclis Grubu, olağanüstü toplantı yaptı.

Toplantının sonrasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda açıklama yaptı. Özel, "Bu davanın savcısı da, hakimi de, müdahili de, müdahale edeni de aynı kişidir. Bu dava, saray rejiminin kendisine 'hayır' diyenlere karşı yürüttüğü bir davadır. Alınan karar, etkin olan faşizmin tescilidir. CHP faşizmle tarihi boyunca ettiği mücadeleyi bugünden sonra da gösterecektir. Biz güçlüyüz biz kazanacağız" dedi.

Özel'in konuşmasının ardından CHP milletvekilleri Meclis'i terk etti. Bu sırada oturumu yöneten CHP'li Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Genel Kurulu terk etti. Bunun üzerine oturumu AK Parti'li Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın yönetmeye başladı.

CHP milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'ndan ayrılırken AK Partili milletvekilleri ile tartışma yaşandı. Bu tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

CHP CEYHUN İRGİL (Bursa) - Konuş kendi kendine şimdi.

AK PARTİ BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Oğlum, ne terbiyesizlik yapıyorsun ya!

CHP CEYHUN İRGİL (Bursa) - Kes!

AK PARTİ BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Laf atma. Adamsan gel burada konuş.

CHP CEYHUN İRGİL (Bursa) - Artistlik yapma!

AK PARTİ BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Gel buraya. Gel konuş.

CHP ALİ ŞEKER (İstanbul) - Faşizminizle baş başa kalın.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında yapılan MYK toplantısı ise devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

25 yıl hapis cezası verilen Enis Berberoğlu tutuklandı25 yıl hapis cezası verilen Enis Berberoğlu tutuklandı

Enis Berberoğlu kimdir?Enis Berberoğlu kimdir?