Osman Baydemir: Bir buçuk sene sonra kayyım mı bu şehri yönetecek?

Osman Baydemir, HDP'nin Sur'da düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftardan önce konuşma yapan Baydemir, "Bu şehri zorun gücüyle ele geçirmeye çalışanlar bu şehirden gidecekler. Bir buçuk sene sonra kayyım mı bu şehri yönetecek?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır'ın Sur ilçesinde iftar yemeği verdi. İftar yemeğine HDP Grup Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ile milletvekilleri Dilek Öcalan, Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Meral Danış Beştaş, Pervin Buldan, Nimetullah Erdoğmuş, Ayşe Acar Başaran, Dirayet Taşdemir, İmam Taşçıer ve partililer katıldı. Surların önünde verilen iftar yemeğine Suriçi'nde yaşayan yüzlerce yurttaş, polisin üst araması yaptığı noktadan geçerek katıldı.

Osman Baydemir Sur'da kurulan iftar sofrasında yaptığı açıklamada, Sur'un tarihine dikkat çekerek, Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Sur'un tarihi dokusuna uygun yeni yapılar yapılmasını istediklerini,yerinde dönüşümle bir proje tasarladıklarını belirtti.

Baydemir Sur ilçesindeki yıkıma değinerek şunları söyledi:

"Bu şehri zorun gücüyle ele geçirmeye çalışanlar bu şehirden gidecekler. Bir buçuk sene sonra kayyım mı bu şehri yönetecek? Suriçi projesini hayata geçirirken, çakılacak bir çivi için rıza aldık. Bugün tıpkı 6 mahalleyi yıktıkları gibi, Alipaşa ve Lalebeyi'de yıkıyorlar, yetmiyor Ramazan ayında susuz bırakıyorlar, kanalizasyonu tıkıyorlar. Bu şehrin sahipleri, hangi görüşten, anlayıştan olursa olsun, bu halktır. Bu halkın seçmiş olduğu irade olan eşbaşkanlar belediyede olsaydı bu zulümler yapılabilir miydi? Diyarbakır'ın dört kapısı var, bu dört kapı zulme kapalıdır, hayıra açıktır."

Osman Baydemir konuşmasının sonunda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin aldığı bağımsızlık için referandum konusuna da değindi ve Eylül ayında oyların bağımsızlık yönünde kullanılacağına inandığını söyledi. (DUVAR)

osman-baydemir-iftar