Gazeteci Oğuz Güven tahliye edildi

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinin genel yayın yönetmeni Oğuz Güven hakkında tahliye edildi. Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını değerlendiren Güven, "Çıktığım gün Enis Berberoğlu'nun tutuklandığını öğrendim. Gerçekten büyük şok oldu" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven hakkında tahliye kararı verildi. 30 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan Güven'in akşam saatlerinde tahliye edildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, cezaevinden çıkan Güven, "Buruk bir sevinç yaşıyorum şu anda. Çıktığım gün Enis Berberoğlu'nun tutuklandığını öğrendim. Gerçekten büyük şok oldu. İçeride arkadaşlarımızı bırakmak ayrı bir şok. Bir yanım Silivri'de kaldı. Hukuku artık guguk yaptılar" dedi.

1 ay tutuklu kaldığını belirten Oğuz Güven, şunları söyledi:

"160 tane gazeteci, bunlara 'dışarıda terörist' diyorlar. Cumhuriyet gazetesinden 12 arkadaşım içeride, muhasebecimiz bile içeride. Hepsinin yeri belli, çalıştıkları yer belli. Bunları tutuksuz yargılamak varken buraya tıkmak, hakikaten vicdanların çürüdüğü köreldiği bir noktaya geldi. Arkadaşlarımızı burada bırakmak, gönlümün yarısı onlarla, çok buruğum. Enis Berberoğlu'yla 8 yıl birlikte çalıştım Hürriyet'te. CHP büyük hata yaptı. Bu iş kendilerine kadar vardı. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığı süreçte. Bu iş HDP'den çıktı CHP'ye kadar vardı."

NE OLMUŞTU?

Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet gazetesinin Twitter hesabında yapılan paylaşım nedeniyle gözaltına alınmıştı. "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla İstanbul 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Güven, 15 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Oğuz Güven hakkında "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak" suçlamasıyla 2,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Oğuz Güven için 'terör örgütü' iddianamesi!Oğuz Güven için 'terör örgütü' iddianamesi!