Berberoğlu'nun avukatı: Nereye kaçacak, nereden kaçacak

MİT TIR'ları davasında Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi. Karara tepki gösteren Berberoğlu'nun avukatlarından Yiğit Acar, “Enis Berberoğlu yağmur demedi, kar demedi kışın ortasında duruşmalara katıldı. Böyle bir karara hukuken yorum yapılmaz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasında "siyasal ve askeri casusluk" ve "Fethullahçı Terör Örgütü’ne yardım ve yataklıktan" 25 yıl hapis cezası verildi.

Karara tepki gösteren Berberoğlu'nun avukatlarından Yiğit Acar, “Enis Berberoğlu'nun tutuklanması tamamen hukuka, kanunlara ve adalete aykırı. Bugüne kadar 8 celse yapıldı. 8 celsede de kendisi hazır bulundu" diye konuştu.

Berberoğlu'nun "kaçma şüphesi ihtimali"nden tutuklanmasının kabul edilecek bir durum olmadığını belirten Acar, şunları söyledi:

"Enis Berberoğlu hiçbir zaman duruşmalarda kendisine sorulan sorulara yanıt vermemezlik yapmadı. Enis Berberoğlu 33 yıllık bir gazeteci, toplumda saygınlığı ile bilinen bir insan. Bu parlamentonun milletvekili nereden kaçacak, nereye kaçacak? Kendisi son iki yıldır yurt dışına bile gitmedi. Bu ülkede damatlar gece rahat uyumadı diye tahliye ediliyor. Ama bu ülkenin halkı tarafından seçilmiş milletvekili kaçma şüphesi var diye tutuklanıyor."

Berberoğlu'nun avukatı: Hukuksuzluğa uğrayan milletin vekilidirBerberoğlu'nun avukatı: Hukuksuzluğa uğrayan milletin vekilidir